Φαίδωνος: Ρώτησαν το Διοικητικό Συμβούλιο γιατί επιβάλαμε τέλη αυξημένα κατά 13,6%;

Σε δηλώσεις του πριν από λίγο στην εκπομπή του Άλφα “Ενημέρωση”, τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος για το θέμα της μείωσης των αποχετευτικών τελών σε Λευκωσία και Πάφο.

Συγκεκριμένα τόνισε πως “κακώς κάποια μέλη της Επιτροπής Εσωτερικών ή κάποιοι βουλευτές βγήκαν και έστειλαν το μήνυμα στον κόσμο ότι η Βουλή αποφάσισε μείωση των τελών με αποτέλεσμα, ενώ βρισκόμαστε σε προχωρημένο στάδιο είσπραξης των τελών, δεν είμαστε στο στάδιο που επιβάλουμε τα τέλη, τα οποία τα επιβάλαμε και τα εισπράξαμε στο 50%, να προκληθεί ένα τεράστιο πρόβλημα στον οργανισμό”.

“Η Επιτροπή χωρίς να ρωτήσει τι ανάγκες έχει το συμβούλιο, για καθαρά προεκλογικές σκοπιμότητες και για να λαϊκίσουμε έναντι του κόσμου, κάλεσε να μπουν τα ίδια τέλη που μπήκαν και πέρσι. Ρώτησαν το Διοικητικό Συμβούλιο γιατί επιβάλαμε τέλη αυξημένα κατά 13,6%;” σημείωσε ο κ. Φαίδωνος.

Την ίδια στιγμή εξήγησε πως “το 2016 η δόση που είχαμε να πληρώσουμε για τα δάνεια μας ήταν 7,5 εκατομμύρια και η δόση που έχουμε να πληρώσουμε για το 2017 είναι 8,6 εκατομμύρια. Και κάναμε και 500 χιλιάδες ευρώ επεκτάσεις δικτύου, δηλαδή 9,1 εκατομμύρια. Με βάση την νομοθεσία από την είσπραξη των τελών των αποχετευτικών, πρέπει να καλύπτεται το κόστος κατασκευής, δηλαδή τα δάνεια και το κόστος επεκτάσεων. Δηλαδή η Βουλή μας ζητά να παρανομήσουμε. Μας ζητά να εισπράττουμε λιγότερα από αυτά που είναι το κόστος κατασκευής και το κόστος επέκτασης του δικτύου”.

Δείτε ολόκληρη την δήλωση του Δημάρχου Πάφου: