Φαίδωνας: Σκοπιμότητες και μικροπολιτικά παιχνίδια στην επιτροπή προσφύγων

Σε γραπτή δήλωση του ο Δήμαρχος Παφου, Φαίδωνας Φαίδωνος αναφέρει ότι η Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής φοβάται τον αντίλογο και τις αποκαλύψεις προσθέτοντας ότι είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στενογραφημένα ή απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης

Η δήλωση:

Το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκα να παραστώ στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής, κάθε άλλο παρά τυχαίο δεν είναι. Αντίθετα, πρόκειται για μια νέα σκοπιμότητα που έρχεται να προστεθεί στο παιχνίδι μικροπολιτικής και αποπροσανατολισμού που η Επιτροπή παίζει τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να μετατοπίσει τις δικές της διαχρονικές ευθύνες για το πλιάτσικο που έγινε με τις Τ/Κ περιουσίες εις βάρος προσφύγων που πραγματικά αδικήθηκαν, αλλά και για να εκμεταλλευτεί ενόψει Εκλογών τη δήθεν δυσαρέσκεια πολύ μικρής μερίδας προσφύγων και να δημιουργήσει, όπως πιστεύει, πολιτικό κόστος σε εμένα μέσα από την στρέβλωση γεγονότων και παραπλανητικές δηλώσεις.

Ενώ η Πρόεδρος της Επιτροπής Σκεύη Κουκουμά δήλωσε δημόσια ότι θα με περιμένει μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών για εξηγήσεις στη Βουλή, προειδοποιώντας μάλιστα ότι θα με εγκαλέσει, δηλαδή θα με υποχρεώσει να παραστώ, άλλαξε αίφνης ρότα όταν δημόσια αποκάλυψα τον πραγματικό ρόλο της Επιτροπής ως μέρους του προβλήματος και όχι ως παράγοντα επίλυσής του. Τότε, οργάνωσε την προεκλογική φιέστα στην Πάφο και αναίρεσε την απόφασή της να με καλέσει στη Βουλή με προφανή στόχο να μην ακουστούν και μαθευτούν οι αλήθειες. Για τον ίδιο λόγο έχω ενημερωθεί γραπτώς ότι δεν υπάρχουν τα στενογραφημένα ή τα ηχογραφημένα πρακτικά της συνεδρίας της Επιτροπής ημερ. 2.2.2021, τα οποία γραπτώς ζήτησα από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής. Τα πρακτικά δεν υπάρχουν γιατί αν μου τα έδιναν θα τα έδινα στη δημοσιότητα και θα έμεναν εκτεθειμένοι, αφού θα αποκαλύπτονταν τα ψέματα που λέχθηκαν σε αυτή τη συνεδρίαση και τα οποία αναπαρήγαγαν.

Αυτές όμως οι αλήθειες δεν θα αποσιωπηθούν και δεν θα κουκουλωθούν. Θα ακουστούν και θα αποκαλυφθούν σε διάσκεψη Τύπου που προτίθεμαι να δώσω σύντομα και στην οποία θα μιλήσω για συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία διασυνδέονται με το διαχρονικό και πελώριο σκάνδαλο των Τ/Κ περιουσιών. Θα δώσω για κάθε ένα από αυτά τα άτομα ( δεν υπερβαίνουν τις 10 περιπτώσεις), που δήθεν τους αδικεί ο Δήμαρχος, κάθε λεπτομέρεια και θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και οι παρανομίες πολλών από αυτούς. Στην πόλη της Πάφου ζουν 3.000 περίπου πρόσφυγες και εκατοντάδες από αυτούς έχουν διαχρονικά αδικηθεί βάναυσα ενώ κάποιοι λίγοι πρόσφυγες και μη πρόσφυγες απολαμβάνουν υπερπρονόμια μέσω των Τ/Κ περιουσιών. Για όλα αυτά κανένας δεν μιλά. Δίνω αγώνα προσωπικό εδώ και 5 χρόνια και έφερα στην επιφάνεια δεκάδες τέτοιες υποθέσεις και σε αρκετές από αυτές τερματίστηκαν τα παράνομα προνόμια. Θα συνεχίσω.

Είναι αναληθής η δήλωση της κυρίας Κουκουμά ότι η επίσκεψη των μελών της Επιτροπής στην Πάφο ολοκληρώθηκε δήθεν ομαλά και ότι οι Βουλευτές είχαν την ευκαιρία να δουν την κάθε περίπτωση με δήθεν προσοχή και αντικειμενικότητα.

Οι πάντες είδαν με τα μάτια τους ότι η επίσκεψη διακόπηκε, καθώς την ώρα που άρχισα να δείχνω φωτογραφίες για την άθλια κατάσταση που επικρατούσε στο χώρο που ο Δήμος μετέτρεψε σε χώρο στάθμευσης, θυγατέρα δήθεν επηρεαζομένου ατόμου, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με το χώρο για τον οποίο υποτίθεται ότι η Επιτροπή πραγματοποιούσε επιτόπια επίσκεψη για άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, τράβηξε από τα χέρια μου και έσκισε έγγραφα και φωτογραφίες. Τα μέλη της Επιτροπής έμειναν προκλητικά απαθή στους βαρύτατους χαρακτηρισμούς που εκτόξευε εναντίον μου η ίδια και ο πατέρας της και τις απειλές που διατύπωσε εναντίον μου ο πατέρας της.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το εν λόγω πρόσωπο υπηρετεί στη Δημόσια Εκπαίδευση και είναι επιφορτισμένο με την αγωγή μικρών παιδιών, ενώ πρέπει να διερευνηθεί η παρουσία του στο χώρο σε εργάσιμο χρόνο. Αποκαλυπτικό της πραγματικής εικόνας είναι και το γεγονός ότι από τους 3.000 περίπου πρόσφυγες που διαβιούν στην πόλη μας, μόλις 20 με 30 (10 περιπτώσεις) από αυτούς εμφανίζονται να έχουν παράπονο σε σχέση με τα δεκάδες έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο ιστορικό κέντρο της Πάφου όπου οι περιουσίες επί το πλείστο είναι τουρκοκυπριακές.

Χαρακτηριστικό αλλά και αποκαλυπτικό του αντιδημοκρατικού τρόπου με τον οποίο συμπεριφέρθηκε η Επιτροπή είναι και η αντιμετώπιση της οποίας έτυχε κατά την τελευταία συνεδρία της ο Δημοτικός Γραμματέας Θέμης Φιλιππίδης, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Δήμο Πάφου επειδή δεν μπορούσα να παρευρεθώ λόγω σοβαρών ειλημμένων υποχρεώσεων, όπως είχα εκ των προτέρων ενημερώσει. Στην εν λόγω συνεδρία, η Επιτροπή φρόντισε να δημιουργήσει ατμόσφαιρα λαϊκού δικαστηρίου, αφού για δύο και πλέον ώρες τα μέλη της και διάφοροι προσκληθέντες προέβαιναν σε προσωπικές επιθέσεις προσβλητικού χαρακτήρα εναντίον μου. Όταν ο Δημοτικός Γραμματέας, αφού δέησαν να του δώσουν το λόγο, ανέφερε μιαν πραγματικότητα που χαλούσε την εικόνα που παραπλανητικά είχε κτίσει η Επιτροπή συλλήβδην, τον διέκοψαν και τον προπηλάκισαν ως αρνητή των δικαιωμάτων των προσφύγων!

Είναι φανερό ότι κάποιοι που έχουν την πολύ βαριά, όπως αποδεικνύεται, ευθύνη του κοινοβουλευτικού ελέγχου προτιμούν αυτό στο οποίο είναι εθισμένοι. Δηλαδή τα μικροπολιτικά παίγνια, τις πελατειακές διαδρομές, τις στημένες συγκεντρώσεις και τον εξοβελισμό του γνήσιου διαλόγου. Έστω και με μεγάλο προσωπικό κόστος, θα αντισταθώ στις πρακτικές αυτές που η κοινωνία μας άρχισε να αντιλαμβάνεται και, το πιο σημαντικό, να στηλιτεύει.