Φαίδωνας για πορεία μουσουλμάνων με κοράνι: Πρέπει να προβληματίσει την Κυβέρνηση

«Η πορεία νεαρών μουσουλμάνων σήμερα στην τουριστική περιοχή της Παφου με το κοράνι στο χέρι με εμφανή τον θρησκευτικό φανατισμό πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση και το Κράτος μας και γενικά όλους για τις ενεργείς που πρέπει άμεσα να γίνουν. Τα λάθη και τις παραλήψεις η ιστορία δεν τις συγχωρεί.»

Τα πιο πάνω έγραψε χθες σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ, ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος.

Μιλώντας σήμερα σε διάσκεψη τύπου, τόνισε ότι το συμβάν στη τουριστική περιοχή της Πάφου, είναι ένδειξη ακραίων συμπεριφορών και θρησκευτικού φανατισμού που θα πρέπει να ανησυχεί την κυπριακή πολιτεία.

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος τόνισε ότι οι αντιδράσεις που σημειώνονται στα όσα συνέβησαν την Κυριακή στο παραλιακό μέτωπο Πάφου δεν έχουν να κάνουν με καλλιέργεια μισαλλοδοξίας και θρησκευτικές συγκρούσεις, αλλά με την έντονη αλλοίωση που ήδη καταγράφεται στην Πάφο σε δημοκρατικές πρακτικές και θέσμια από την υπερσυγκέντρωση πολύ περισσότερων μεταναστών από όσους μπορούσε να ενσωματώσει και να διαχειριστεί.

Ήδη, σε πάρα πολλά σχολεία της πόλης μας η ελληνοκύπριοι είναι μειοψηφία, είπε, ενώ σε κάποια η πλειοψηφία των μαθητών δεν ομιλούν καν την ελληνική γλώσσα. Οι συνέπειες αυτών των φαινομένων θα είναι μεγάλες εάν δεν τύχουν διαχείρισης σήμερα και όχι αύριο, επεσήμανε.

Ο Δήμαρχος Πάφου, υποστήριξε επίσης ότι το Υπουργείο Παιδείας και το κράτος γενικότερα δεν ενδιαφέρθηκαν για καμία ουσιαστική διαχείριση του προβλήματος εδώ και χρόνια. Αποτέλεσμα αυτής της στάσης, είπε, είναι η ύπαρξη των πολύ σοβαρών προβλημάτων που παρατηρούνται σήμερα στην πόλη και επαρχία Πάφου. Προειδοποίησε δε ότι πολύ σύντομα τα προβλήματα θα είναι μη αναστρέψιμα.

Κάποιοι σιωπούν μπροστά σε όλα αυτά, κατέληξε ο κ. Φαίδωνος, αφού βολεύονται επειδή εργοδοτούν αυτούς τους ανθρώπους με ευνοικούς για τους ίδιους όρους.