Φαίδωνας: Αυτό το “μοίρασμα” Τ/κ περιουσιών πρέπει να τελειώσει

Ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αναφέρθηκε σε επιχειρηματία στη Πάφο ο οποίος πήρε Τ/κ περιουσίες μεγάλης αξίας και τώρα μαζεύει υπογραφές για επιστολή του στην οποία κατηγορεί τον Δήμο Πάφου και το Δήμαρχο ότι του έβαλαν νόμιμους φραγμούς για να πάρει άλλη περιουσία στο κέντρο της πόλης.

Η ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ.com, επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Πάφου και σε αποκλειστικές του δηλώσεις μας ανέφερε ότι υπάρχει ένα γενικό πρόβλημα με το θέμα διαχείρησης των Τ/κ περιουσιών και ιδιαίτερα στη Πάφο όπου το 80% του εμπορικού κέντρου είναι οικοδομημένο σε τ/κ γη.

Στη Πάφο λοιπόν επιχειρηματίας με μεγάλη φρουταρία στο κέντρο της πόλης, ζήτησε ακόμα 2 οικόπεδα σε πολύ προνομιακή περιοχή στη Πάφο τα οποία ο Δήμος Πάφου έθεσε εμπόδιο να του παραχωρηθούν αφού ήδη κατέχει άλλα 5 μεγάλης αξίας.

Από έρευνα που κάναμε στη Πάφο ο εν λόγω επιχειρηματίας κατέχει περιουσία άνω των 5 εκατομμυρίων.

“Ο επιχειρηματιας αυτός λόγω του ότι του τέθηκε αυτό το εμπόδιο από τον Δήμο άρχισε να μαζεύει υπογραφές από διάφορους πρόσφυγες και κατηγορεί με επιστολή του τον Δήμο Πάφου ότι δεν του παραχωρεί τα οικόπεδα. Ήδη τα 4 διπλανά οικόπεδα είναι παραχωρημένα στον Δήμο Πάφου από το 2013, για να γίνουν πάρκο. Τα 2 από τα 4 ήδη ο Δήμος είναι σε διαδικασία να δοθούν σε άλλο ιδιώτη αφού ο Δ. Πάφου προσπαθεί εδώ και καιρό να απομακρύνει τα πρατήρια βενζίνης από το κέντρο της πόλης.

Μέσα στην αυλή του Μαρκίδειου θεάτρου αξίας το οποίο στοίχισε 4 εκατ. ευρώ υπάρχει ένα βενζινάδικο από το 1950. Ήρθε η ώρα όλα αυτά τα βενζινάδικα τα οποία μάλιστα έχουν οικοδομηθεί σε τ/κ γη, να μετακινηθούν. Πρέπει να φύγουν και να τους παραχωρηθεί χώρος κάπου άλλου.

Δεν μπορείς να έχεις θέατρο και στα 16 μέτρα να υπάρχουν δεξαμένες καυσίμων. Πρώτα από όλα υπάρχει θέμα ασφάλειας και δεύτερον θέμα αισθητικής. Δίπλα από το θέατρο που είναι ο ναός του πολιτισμού να εχεις συνεργείο να πλένει αυτοκινητα και να αλλάζει λάδια αυτοκινήτων, δεν είναι ότι καλύτερο. Και οταν λέμε αυλή  εννοούμε η αυλή του θεάτρου είναι βενζινάδικο”, τόνισε ο Δήμαρχος Πάφου.

Ο κ. Φαίδωνος συνεχίζοντας μας είπε “Και ειναι ένα κατεστημένο στο οποίο μοίραζαν περιουσίες όπου ήθελαν. Ένα κατεστημένο το οποίο έκανε τους  φτωχούς πλούσιους και τους πλούσιους φτωχούς”.

Ο εκάστοτε Υπουργός Εσωτερικών της κύβερνησης μετά το 1974, μοίραζε τ/κ περιουσίες και δεν είναι λίγα τα σκάνδαλα που ακούστηκαν κατά καιρούς.

Από δική μας έρευνα, οι τ/κ περιουσίες οι οποίες βρίσκονται στα δημοτικά όρια της Πάφου υπολογίζονται σε αγοραστική  αξία (Market value) γύρω στα 500 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης ανώνυμα κάποιοι μας είπαν ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας μαζί με τις υπογραφές δίνει και “μποναμά”…

Καιρός είναι λοιπόν αυτό το “μοίρασμα” κάπου να σταματήσει.