Φαίδωνας: Έρευνα του Γ. Ελεγκτή, για τα ταξίδια της διευθύντριας Τμ. Αρχαιοτήτων, στο εξωτερικό

Σε γραπτή  δήλωση που απέστειλε στα ΜΜΕ, ο Δήμαρχος πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος αναφέρεται στη χαρακτηριστική περίπτωση φυγοπονίας του τμήματος Αρχαιοτήτων και στα ταξίδια της κ. ιερωνυμίδου στο εξωτερικό τα οποία όπως είπε, χρήζουν έρευνας από τον Γενικό Ελεγκτή.

Αυτούσια η δήλωση:

Είναι εξόφθαλμο ότι το Τμήμα Αρχαιοτήτων και η διεύθυνσή του δεν έχουν καμία απάντηση επί της ουσίας του προβλήματος που δημοσίως έθιξα και αφορά την περίπτωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάφου το οποίο παραμένει κλειστό από το 2016 και ίσως επαναλειτουργήσει το 2020.

Η γενικόλογη απάντηση του Τμήματος στην πρόσφατη δήλωσή μου μιλά από μόνη της και απλά επιβεβαιώνει το αυταπόδεικτο. Ό,τι δηλαδή το Τμήμα Αρχαιοτήτων δεν είναι, δυστυχώς, ικανό να διαχειριστεί σωστά και αποτελεσματικά ούτε μία ανακαίνιση.

Εμμένω ότι πρόκειται για ένα μνημείο ολιγωρίας και ανικανότητας. Για μια χαρακτηριστική περίπτωση φυγοπονίας.

Η διευθύντρια του Τμήματος Δρ. Μαρίνα Σολομίδου-Ιερωνυμίδου, αντί να εγκύψει στα πιεστικά και χρονίζοντα προβλήματα που αφορούν την προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου του τόπου μας, ασχολείται και αναλώνεται συστηματικά με τα υπηρεσιακά της ταξίδια στο εξωτερικό.

Προτίθεμαι να ενημερώσω τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας για τα υπηρεσιακά ταξίδια της κυρίας Ιερωνυμίδου τα τελευταία χρόνια, καθώς και για τα ποσά που εισέπραξε ως επιδόματα εξωτερικού.

Κάποιοι μπορεί να βρίσκουν τον τρόπο αυτό για να αυξήσουν τον μισθό τους. Πράγμα που δεν πρέπει να είναι επιτρεπτό, ούτε ανεκτό.