Φίλιος: Η Κυβέρνηση παρανόμησε, απεργούμε για το δίκαιο

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, με ανάρτηση του στο Facebook, αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους λήφθηκε η απόφαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών, για 48ωρη απεργία.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η Κυβέρνηση παρανόμησε.

Δείτε αυτούσια την ανάρτηση:

Η Κυβέρνηση στις 4 Ιουλίου ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ. Καταστρατήγησε τη θεσμοθετημένη διαπραγμάτευση και πήρε ετσιθελικές αποφάσεις.

Στη συνάντηση στο Προεδρικό με τον ΠτΔ η Κυβέρνηση ήθελε να συμφωνήσουμε σε όσα ΠΑΡΑΝΟΜΑ αποφάσισε, διαφοροποιώντας τα κάπως: έδωσε προσαυξήσεις (!!!), μοριοδότηση (!!!) και χρήματα (!!!) και θεώρησε ότι οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις όφειλαν να συμφωνήσουν.

Στη συνάντηση με τη Διυπουργική Επιτροπή οι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ αποφάσεις της Κυβέρνησης συνεχίζουν να εφαρμόζονται σε μικρότερο βαθμό.

Η εισήγηση των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων για έξοδο από την κρίση δεν αφορούσε παζάρι ωρών ή λεπτών. Αφορούσε τον σεβασμό της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ με ένα εύσχημο τρόπο!

ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ μεγάλη ή μικρή δεν υπάρχει! Υπάρχει ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ!

Η 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξαν οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις:

* Καταδικάζει τη ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ της ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ, ειδικά και γενικά!
* Καταδικάζει την αποδόμηση και απαξίωση του Δημόσιου Σχολείου.
* Επιζητά πραγματική ποιοτική αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου για το καλύτερο των παιδιών μας, με την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για τα χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν το Δημόσιο Σχολείο (παραβατικότητα, αναλφαβητισμός, Προδημοτική Εκπαίδευση, Ειδική Εκπαίδευση κ.ά.).

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ …
ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ!
ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ!
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ …
λεπτά….
ώρες….
χρήματα…
απαλλαγές…