Η φάρσα στο English School…

Είναι η δεύτερη φορά που διαβάζουμε για απειλή τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού στο English school.

Χθες μάλιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγκάστηκε να καθυστερήσει την επίσκεψη του στο σχολείο μέχρι η αστυνομία να διεξάγει έρευνες και να επιβεβαιώσει πως ευτυχώς επρόκειτο για φάρσα.

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν πάντως. Πέρα από τις φάρσες έχουμε και αντιπαλότητες μεταξύ διαφόρων συνδέσμων γονέων και καθηγητών που λειτουργούν όχι πάντα με πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας.

Ούτε φαίνεται πως το πείραμα συνύπαρξης με τους 120 τουρκοκύπριους μαθητές που φοιτούν στη σχολή, αποδίδει την τάχα ” αδελφική και αγαπησιάρικη σχέση” που η προπαγάνδα της σχολής προσπαθεί να παρουσιάσει προς τα έξω.

Απέτυχαν και ο βασικός λόγος είναι πως όση παραχάραξη, όση προπαγάνδα και αν κάνουν τα διάφορα κέντρα που λειτουργούν εντός και εκτός της σχολής δεν μπορούν να μειώσουν το Θυμό, την Αμφισβήτηση και το Άδικο που αισθάνεται κάθε νέος για αυτά που βλέπει να συμβαίνουν γύρω του. Και οι νέοι της αγγλικής σχολής δεν εξαιρούνται.

Γι’ αυτό απογοητεύτηκαν χθες που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν σεβάστηκε την αρχή της πλειοψηφίας και η ομιλία του έγινε στην αγγλική.