“Φάγανε” το “ψυχοπαίδι” του Τάσσου….

Στην πολιτική και στη δημοσιογραφία πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους έστω και αν μερικές φορές αυτά ενοχλούν κάποιους.

Όταν αποχώρησε από την προεδρία του ΔΗΚΟ, ο μακαρίτης Τάσσος Παπαδόπουλος και περιορίστηκε στα καθήκοντα του, στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατέβασε τότε στις εκλογές του κόμματος το “ψυχοπαίδι” του, που δεν ήταν  άλλος από το Μάριο Καρογιάν, όπου τότε ήταν απλά σύμβουλος του στο Προεδρικό.

Ήθελε να παραμερίσει τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νίκο Κλεάνθους,  ο οποίος διεκδικούσε την προεδρία και υπήρξε  στενός συνεργάτης του Τάσσου καθώς και συνιδρυτής της “Ένωσης Κέντρου”, του  μικρού κόμματος το οποίο είχε δημιουργήσει τότε ο Τάσσος για να “κτυπήσει” τον Σπύρο Κυπριανού και το ΔΗΚΟ.

Η πρώτη του επιλογή βέβαια ήταν  να κατεβάσει υποψήφιο το πρώτο “ψυχοπαίδι” του, τον Γιώργο Λιλλήκα αλλά υπήρξαν έντονες αντιδράσεις εναντίον του από ηγετικά στελέχη του παραδοσιακού ΔΗΚΟ και ειδικότερα από την οικογένεια Σπύρου Κυπριανού, μιας και ο Λιλλήκας προερχόταν από το ΑΚΕΛ.

Ο Μάριος Καρογιάν, το δεύτερο “ψυχοπαίδι” του Τάσσου, απλά τέθηκε εσκεμμένα υποψήφιος, για να κρατήσει την προεδρική καρέκλα του ΔΗΚΟ, ωσότου ενηλικιωθεί ο μικρός τότε Νικόλας. Αυτός ήταν ο στόχος του Τάσσου

Έλα όμως που του ξέφυγε η κατάσταση και το “ψυχοπαίδι” το αγκάλιασαν όλα τα ιστορικά στελέχη του ΔΗΚΟ  κι έτσι εδραίωσε τη θέση του.

Τώρα όμως που ο μικρός Νικόλας μεγάλωσε σκέφτηκε να “φάει” το ψυχοπαίδι του πατέρα τους μιας και του δόθηκε η ευκαιρία….