Υψηλές πληρότητες ξενοδοχείων το τριήμερο του Κατακλυσμού

Κατά το τριήμερο του κατακλυσμού αρκετά ξενοδοχεία παρουσιάζουν υψηλές πληρότητες.

Οι ξενοδόχοι θεωρούν ότι η απόδραση των Κυπρίων στις παραθαλάσσιες πόλεις και η διαμονή τους σε ξενοδοχεία τις μέρες αυτές θα αποτελέσει τονωτική ένεση για τη βιομηχανία.

Ο κ. Ζαχαρίας Ιωαννίδης, Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) δήλωσε, υπάρχει ένα έντονο ενδιαφέρον από πλευράς συμπατριωτών μας, ιδιαίτερα για το τριήμερο του Κατακλυσμού, κατά το οποίο βλέπουμε αρκετά ξενοδοχεία να παρουσιάζουν υψηλές πληρότητες κατά το τριήμερο.

Οι συμπατριώτες μας, σημείωσε, εκμεταλλεύτηκαν τις ελκυστικές προσφορές που έχουν προσφέρει τα ξενοδοχεία.
“Φαίνεται ότι είναι δύσκολες οι συνθήκες που περνούμε τώρα, αλλά κάποιοι με την έναρξη και της καλοκαιρινής περιόδου κάνουν τον προϋπολογισμό τους, ούτως ώστε να δώσουν στην οικογένεια τους την ευκαιρία μιας απόδρασης από αυτή τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε”.

Οπωσδήποτε, ανέφερε, αυτή η κατάσταση θα βοηθήσει και δημόσια ευχαριστούμε τους συμπατριώτες μας που επιλέγουν πάντοτε τα τριήμερα του Κατακλυσμού τις παραθαλάσσιες μας περιοχές.
Εκκληση, όμως κάνουμε, είπε ο κ. Ιωαννίδης, ώστε οι Κύπριοι να μην περιορίζονται μόνο στα τριήμερα του Κατακλυσμού ή του δεκαπενταύγουστου – που βλέπουμε έξαρση της ζήτησης – και να εκμεταλλεύονται τις ελκυστικές τιμές των ξενοδοχείων μας ολόχρονα.

Πάντοτε, πρόσθεσε, στο τριήμερο του Κατακλυσμού η ζήτηση υπερβαίνει της προσφοράς γιατί είμαστε στην καλοκαιρινή σεζόν και υπάρχει τόσο η ζήτηση από συμπατριώτες μας όσον και από τον εισερχόμενο τουρισμό.
Ερωτηθείς, ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι ο μήνας Ιούνιος είναι κάπως “κουμπωμένος” και αναμένουμε ενόσω μπαίνουμε προς τον Ιούλιο να υπάρχει αυξανόμενη ροή του τουριστικού ρεύματος.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι για τη φετινή σεζόν οι ξενοδόχοι

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Ζαχαρίας Ιωαννίδης εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για τη φετινή τουριστική σεζόν.

“Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι η φετινή σεζόν θα κυλήσει ικανοποιητικά, πάντοτε ορμώμενοι με βάση τους προγραμματισμούς των πτήσεων που έχουν γίνει και διαλαμβάνουν θετικά πρόσημα όσον αφορά στην εισροή του αναμενόμενου τουριστικού ρεύματος έναντι της αντίστοιχης περσινής καλοκαιρινής περιόδου”, είπε.
Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει δηλώσεις Ρώσων πολιτικών αξιωματούχων για αύξηση του τουρισμού από αυτή τη χώρα, διευκρίνισε πως “εμείς δεν κρίνουμε από τις υποσχέσεις των πολιτικών ως επαγγελματίες του τομέα. Οπωσδήποτε βοηθούν οι θετικές και αισιόδοξες τοποθετήσεις πολιτικής υφής και η επικράτηση ομαλών συνθηκών αλλά εκείνο που είναι καθοδηγητής κάποιων εκτιμήσεων είναι οι προγραμματισμοί των πτήσεων”.

Είμαστε ένα νησί, συνέχισε, που η πρόσβαση στον τόπο μας είναι αεροπορικώς κατεξοχήν και συνεπώς εφόσον ο προγραμματισμός των πτήσεων και ιδιαίτερα από τη ρωσική αγορά προδιαγράφει μια θετική συνέχεια των αυξήσεων που είχαμε τα τελευταία χρόνια – θεαματικών μεν αλλά όχι του θεαματικού βαθμού για φέτος, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε πως έχει αυξηθεί οριακά η δυναμικότητα σε κλίνες κι όχι ο αριθμός των ξενοδοχείων.

“Είναι κάποια υφιστάμενα ξενοδοχεία, τα οποία τον περασμένο χειμώνα προέβησαν σε κάποιες επεκτάσεις της δυναμικότητας τους με προσθήκη κάποιων κλινών είτε μπάνγκαλοους είτε πρόσθετων δωματίων, ούτως ώστε να ικανοποιήσουν την αναμενόμενη αυξημένη ζήτηση, ακόμη και για την περίοδο αιχμής”, κατέληξε.
Τα θέματα και προβλήματα που απασχολούν την ξενοδοχειακή βιομηχανία και οι προοπτικές του τουρισμού θα απασχολήσουν την σε έκταση την Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΥΞΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.