Υπ. Υγείας: Η προσπάθεια για περιορισμό της κατάχρησης στο ΓεΣΥ είναι συνεχής

Η προσπάθεια για εφαρμογή πρωτοκόλλων και οδηγιών στο ΓεΣΥ είναι συνεχής, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν λαμβάνονται ενέργειες από πλευράς Υπουργείου Υγείας για να καθησυχαστούν οι ανησυχίες που εκφράζονται ότι θα υπάρξει κατάχρηση στη 2η φάση του ΓεΣΥ, ο κ. Υπουργός διευκρίνισε ότι πρόκειται για ζήτημα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας να αντιμετωπίσει τις καταχρήσεις, ο οποίος «προχωρεί συνέχεια σε υιοθέτηση πρωτοκόλλων και οδηγιών, ούτως ώστε να καταπολεμήσει το φαινόμενο της κατάχρησης. Όπως έχουν τονίσει πάρα πολλές φορές και οι ίδιοι, θα είναι συνεχής η προσπάθεια».

Επεσήμανε ότι σε συνάντηση με τον ΟΑΥ, ενημερώθηκε για τους κανόνες που υιοθετήθηκαν για την 1η φάση και ταυτόχρονα για τις ενέργειες που λαμβάνει ο Οργανισμός για να περιοριστούν οι καταχρήσεις της 2ης φάσης.

Ακολούθως, κληθείς να σχολιάσει τη «μαζική επίθεση εναντίον του ΟΚΥπΥ» για διάφορα θέματα, ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι δεν θεωρεί πως γίνεται μαζική επίθεση, αλλά κριτική, η οποία είναι καλοδεχούμενη και την οποία οφείλει ο ΟΚΥπΥ να αξιολογήσει και εκεί και όπου χρειάζεται βελτίωση, να υιοθετήσει τα μέτρα που πρέπει να υιοθετήσει.