Υπ. Υγείας: Δυστυχώς, αρκετοί εξακολουθούν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα

Για να έχει νόημα η προσπάθεια, θα πρέπει να υπάρχει πραγματικός περιορισμός, τόνισε σε γραπτή δήλωσή του ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Αυτούσια η δήλωση:

Η μεγάλη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με ανησυχεί ιδιαίτερα αφού από την ιχνηλάτηση προκύπτει ότι ο ιός έχει μεταδοθεί στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον από άτομα, τα οποία κάθε άλλο παρά αυτοπεριορίστηκαν.

Είναι λυπηρό γιατί εντοπίζουμε πολλές περιπτώσεις ατόμων που δεν αυτοπεριορίζονται και μεταδίδουν τον κορωνοϊό χωρίς να το γνωρίζουν.

Για να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια θα πρέπει να περιορίσουμε δραστικά τις επαφές μας. Από την ιχνηλάτηση των τελευταίων κρουσμάτων εντοπίσαμε φορείς του ιού με περισσότερες από 15 επαφές. Με αυτή τη νοοτροπία κάποιων η προσπάθεια θα τιναχθεί στον αέρα. Δυστυχώς φαίνεται ότι αρκετοί δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και εξακολουθούν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα.

Η διαδικασία της ιχνηλάτησης βοηθά τους ειδικούς να εντοπίζουν γρήγορα τις επαφές ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος για να προλάβουμε τη διασπορά του. Για να έχει νόημα όμως θα πρέπει να υπάρχει πραγματικός περιορισμός.