Υπ. Υγείας: Αρχίζουν τα τεστ κορωνοϊού σε εργαζόμενους σε κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής

Υπ. Υγείας: Αρχίζουν τα τεστ κορωνοϊού σε εργαζόμενους σε κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής

Σε συνέχεια απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 13 Μαΐου 2020, για τη διενέργεια 10,000 δειγματοληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων σε εργαζόμενους σε κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα δερματοστιξίας (τατουάζ) και χώρους εστίασης, επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν κατά τη 2η φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Η διεξαγωγή της δειγματοληψίας θα αρχίσει στις 18 Μαΐου 2020 και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου 2020.

Συγκεκριμένα, οι 7,500 εργαστηριακές εξετάσεις απευθύνονται σε εργαζόμενους του τομέα εστίασης, και οι 2,500 εξετάσεις σε εργαζόμενους κομμωτηρίων/κουρείων/ινστιτούτων αισθητικής/κέντρα δερματοστιξίας (τατουάζ).

Οι εργαζόμενοι στις πιο πάνω επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με το εργαστήριο που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα για διευθέτηση ραντεβού στο σημείο δειγματοληψίας που επιθυμούν. Τα σημεία δειγματοληψίας αναφέρονται στον σχετικό πίνακα.

Σημειώνεται ότι την ευθύνη για τη διευθέτηση ραντεβού έχει ο κάθε εργαζόμενος προσωπικά και όχι οι διαχειριστές των επιχειρήσεων, ενώ την ευθύνη για την οργάνωση των ραντεβού και τη δειγματοληψία έχει το εργαστήριο που ανέλαβε τη Σύμβαση.