Υπ. Παιδείας για τα επεισόδια στην Ιερισσό: “Δεν έγινε καμία προσαγωγή μαθητή”

«Αυτά που λέγονται και ακούγονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σχετικά με την είδηση που κυκλοφόρησε για προσαγωγή μαθητή στην Ιερισσό, όταν κλήθηκε να εξηγήσει την “έφοδο” της αστυνομίας σε σχολείο νωρίτερα το πρωί.

Ο κ. Παπαθεοδώρου εξήγησε πως είχε ενημέρωση από τον Αρχηγό της Αστυνομίας για κλήτευση που εστάλη στο σπίτι μιας  15χρονης μαθήτριας και όχι στο σχολείο, καθώς ένας από τους προσαχθέντες για τον εμπρησμό στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής τον ενημέρωσε ότι εκείνο το βράδυ, ήταν μαζί με τη συγκεκριμένη μαθήτρια.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε: «Ούτε χημικά, καμία σχέση οι αστυνομικοί με τα σχολεία. Είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να μην υπάρχει καμία παρέμβαση και από κανέναν σε σχολείο».

To πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση με διμοιρίες των ΜΑΤ και χρήση δακρυγόνων στην Ιερισσό, ενώ η αστυνομία φέρεται να έχει προχωρήσει σε προσαγωγές και έρευνες σε σπίτια, στο πλαίσιο των ερευνών για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της “Ελληνικός Χρυσός” στις 17/2. Η αστυνομική επιχείρηση της Πέμπτης προκάλεσε νέα κινητοποίηση με φωτιές σε ελαστικά εκ μέρους των διαμαρτυρομένων κατοίκων που έκλεισαν το δρόμο.