Υπ.Παιδείας: Έλαβε 70.000 ευρώ για την κάλυψη αναγκών σίτισης μαθητών αλλά και διεξαγωγής εξετάσεων

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους παρέλαβε από τον Γενικό Διευθυντή της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Ερωτόκριτο Χλωρακιώτη το ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ, για σκοπούς κάλυψης δαπανών μαθητών ενόψει εξετάσεων αλλά και για τη σίτιση άπορων.

Συγκεκριμένα ο κ.Χλωρακιώτης, ανέφερε πως τα χρήματα αυτά δίνονται: “Σε μια προσπάθεια να μην δημιουργηθούν στα παιδιά – τους πιο ευαίσθητους δέκτες – κοινωνικά, ψυχικά, σωματικά και πνευματικά τραύματα, συνεπεία της οικονομικής κρίσης”.

Επιπλέον τόνισε πως αυτή την προσφορά: “Το Συνεργατικό Κίνημα, θα την πάρει πίσω στο πολλαπλάσιο όταν τα παιδιά γίνουν σωστοί και ενεργοί πολίτες στο μέλλον, με την παιδεία και εκπαίδευση που τους παρέχεται”.

Ενώ ταυτόχρονα επεσήμανε πως:” Το Συνεργατικό Κίνημα αντιδρά εμπράκτως στην έκκληση της κοινωνίας για παροχή οικονομικής βοήθειας στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και άμεσα προχώρησε με την παραχώρηση αρωγής ύψους 70 χιλιάδων ευρώ στο Υπουργείο Παιδείας”.

Τέλος από πλευράς υπουργού παιδείας, έγινε αναφορά “επιμονή” της Τρόικας να “χαλιναγωγήσει λαούς” και πως “ως Κυπριακή Δημοκρατία απαντούμε, στέλνοντας μηνύματα μέσω προγραμμάτων στοχευμένων μέτρων κοινωνικής πρόνοιας και σε θέματα παιδείας”.

Σημειώνεται πως οι 40 χιλιάδες ευρώ θα διατεθούν για κάλυψη των εξόδων μαθητών ώστε να μπορέσουν να παρακαθίσουν στις τελικές εξετάσεις και να αποκτήσουν είσοδο στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας και να αποκτήσουν το απολυτήριό τους. Οι άλλες 30 χιλιάδες ευρώ θα διατεθούν για το συσσίτιο άπορων μαθητών, σύμφωνα και με το Συνεργατικό Κίνημα.