Υπ.Μεταφορών: Το κενό της COBALT θα καλυφθεί από άλλες εταιρείες

Για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την αναστολή του πτητικού προγράμματος της αεροπορικής εταιρείας Cobaltair Ltd, ενημέρωσε σήμερα την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, η Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων κα. Βασιλική Αναστασιάδου.

Σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας της Επιτροπής η κ. Αναστασιάδου ανέφερε πως συζητήθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν από το κλείσιμο της εταιρείας, όπως και οι ενέργειες στις οποίες προβαίνει το υπουργείο για επαναπατρισμό των επιβατών που θα ταξίδευαν με την Cobaltair, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Η υπουργός είπε επίσης, ότι  θα υπάρξει συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα, με στόχο να διευκρινιστούν κάποιες νομικές πτυχές επί του θέματος. «Υπάρχει μια νομική πτυχή που θέλουμε να διευκρινίσουμε με το Γενικό Εισαγγελέα για το όλο θέμα. Επιτρέψετε μου να μην πως περισσότερα», είπε.

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως επικρατεί μία προσωρινή αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. Τόνισε ωστόσο ότι η εκτίμηση των ταξιδιωτικών πρακτόρων είναι πως οι τιμές θα επανέλθουν σύντομα, στα ίδια επίπεδα.

Σε ότι αφορά τα θέματα που αφορούν την επιβατική κίνηση η υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κενό που δημιουργείται λόγω της αναστολής του πτητικού προγράμματος της Cobaltair, θα καλυφθεί από άλλες αεροπορικές εταιρείες, εκτιμώντας ότι μέχρι την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως.

Ερωτηθείσα κατά πόσον το υπουργείο ασκούσε τον απαραίτητο εποπτικό έλεγχο στην εταιρεία, η κα. Αναστασιάδου σημείωσε ότι η επιτροπή ΑΤΛΑΣ είχε απευθύνει επιστολή προς την εταιρεία καλώντας την να παρουσιάσει ενώπιον της το χρηματοοικονομικό της πλάνο μέχρι τις 22 Οκτωβρίου.

Ερωτηθείσα τέλος κατά πόσον υπάρχουν και άλλες εταιρείες με βάση τους την Κύπρο, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα, η κα. Αναστασιάδου σημείωσε πως η αρμόδια αρχή, εφαρμόζοντας τον κοινοτικό κανονισμό, παρακολουθεί σε τακτική βάση όλες τις εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο, τόσο για θέματα που αφορούν την ασφάλεια όσο και για ζητήματα οικονομικής βιωσιμότητας.