Υπ. Μεταφορών: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί Φαίδωνα

Ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για τους ισχυρισμούς και τις καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου

Αναφορικά με τους συνεχιζόμενους ισχυρισμούς και καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος κατά Λειτουργών του Αρχαιολογικού Μουσείου της Επαρχίας Πάφου και γενικότερα του Τμήματος Αρχαιοτήτων, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επιθυμεί να επισημάνει τα ακόλουθα:

1. Οι ισχυρισμοί του Δημάρχου Πάφου είναι ανυπόστατοι, πέρα από κάθε λογική και θίγουν βάναυσα την τιμή, την αξιοπρέπεια και την ηθική ακεραιότητα της Διεύθυνσης και των Λειτουργών του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

2. Ο Δήμαρχος Πάφου πρέπει να καταθέσει άμεσα όποια στοιχεία κατέχει για διερεύνηση του θέματος, διαφορετικά οι καταγγελίες του αποτελούν συκοφαντική δυσφήμιση.

3. Εδώ και αρκετά χρόνια έχει ξεκινήσει στο Τμήμα Αρχαιοτήτων ένα τεράστιο έργο ψηφιοποίησης των Αρχείων του, το οποίο συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Ήδη έχουν ψηφιοποιηθεί 1.517 αρχαία μνημεία, 3.440 αρχαιολογικές επισκοπήσεις και 14.731 αρχαιολογικά αντικείμενα.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων τονίζει, τέλος, ότι δεν θα επιτρέψει με οιονδήποτε τρόπο την αμαύρωση του έργου που επιτελεί το Τμήμα Αρχαιοτήτων και τον επιχειρούμενο και παντελώς ακατανόητο διασυρμό των Λειτουργών του, μέσω υποθετικών και μη τεκμηριωμένων καταγγελιών.