Υπ.Εργασίας: Το ΑΚΕΛ δαιμονοποιεί το ΕΕΕ

Το ΑΚΕΛ θυσιάζει την ευημερία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και προσπαθεί να δαιμονοποιήσει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, προκειμένου να εξυπηρετήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες, δηλώνει η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε γραπτή απάντηση στην απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ για το ΕΕΕ, η κ. Αιμιλιανίδου κάνει λόγο για “προσπάθειες του ΑΚΕΛ να δαιμονοποιήσει ένα καθόλα φιλολαϊκό μέτρο της Κυβέρνησης – το οποίο στοχεύει στην οικονομική στήριξη όλων όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες – απλώς και μόνο για να εξυπηρετήσει τα δικά του μικροκομματικά συμφέροντα”.

“Το ΑΚΕΛ καταφεύγει σε άνευ περιεχομένου συνθήματα, αποφεύγοντας να παραθέσει οποιαδήποτε τεκμηρίωση των όσων ισχυρίζεται” υποδεικνύει η Υπουργός και σημειώνει ότι με το ΕΕΕ θα δοθεί για πρώτη φορά βοήθημα προς τους χαμηλά αμειβόμενους, θα αυξηθεί το βοήθημα των χαμηλά αμειβόμενων συνταξιούχων και των χαμηλά αμειβόμενων εργαζομένων και αυτοεργοδοτουμένων και παράλληλα θα παρέχει βοήθημα και ωφελήματα για τα μέλη των οικογενειών τους τα οποία εμπίπτουν στο Σχέδιο.

Παράλληλα, διευρύνονται, σύμφωνα με την Υπουργό, οι ομάδες των δικαιούχων για παροχή βοηθήματος έτσι που να καλύπτει όλες ανεξαιρέτως τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, των χαμηλο-συνταξιούχων ή και των ληπτών δημοσίου βοηθήματος δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν αρνητικά.

“Είναι προφανές ότι το ΑΚΕΛ θυσιάζει την ευημερία ακόμη και των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας μας, τα συμφέροντα των οποίων ευαγγελίζεται ότι προστατεύει, απλώς και μόνο διότι δεν είναι σε θέση να ξεπεράσει τις μικροκομματικές του σκοπιμότητες και να παραδεχθεί ότι η Κυβέρνηση μέσα και από το νομοσχέδιο για το ΕΕΕ εργάζεται προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων για το καλό των πολιτών” αναφέρει η Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προτίθεται αν ανακοινώσει σύντομα τη σύσταση και λειτουργία Τμήματος Ενημέρωσης του Κοινού (ΤΕΚ) με στόχο την πλήρη ενημέρωση των πολιτών για τις πρόνοιες του ΕΕΕ, όπως αναφέρεται.