Υπ.Ενέργειας: Αναμένεται η νέα πολιτική της Κυβέρνησης για τη βιομηχανία

Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα «Σχεδιάζοντας τη Βιομηχανία της Νέας Εποχής – Βιομηχανώ για την Ανάπτυξη» την οποία  διοργάνωσε το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ και την ΟΕΒ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».

Η ημερίδα είχε ως στόχο την ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και βέλτιστων πρακτικών σε ό,τι αφορά στη χάραξη πολιτικής και στη διαμόρφωση ενός στοχευμένου σχεδίου δράσης για τη στήριξη και ανάπτυξη της βιομηχανίας στην Κύπρο.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης ανέφερε ότι κύριο μέλημα της Κυβέρνησης είναι να αφουγκραστεί τις εισηγήσεις της ίδιας της βιομηχανίας, για επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ώστε να διευκολύνει την περαιτέρω ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητά της μέσα από στρατηγικές συνεργασίες. Στόχος, πρόσθεσε, είναι να «δημιουργήσουμε το κατάλληλο κλίμα που θα επιτρέψει την αναγέννηση της βιομηχανίας μας, με όλα τα θετικά συνεπακόλουθα όπως αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών, τεχνολογική αναβάθμιση, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κ.ά.».

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία των ίδιων των βιομηχάνων, επιχειρηματικών οργανώσεων, εκπροσώπων του τραπεζικού τομέα, εμπειρογνωμόνων και τεχνοκρατών. Όλοι κατέθεσαν τις εμπειρίες, γνώσεις και εισηγήσεις τους, εμπλουτίζοντας έτσι τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των τεσσάρων παράλληλων εργαστηρίων της ημερίδας. Οι θεματικές των εργαστηρίων στηρίχθηκαν στους επτά βασικούς πυλώνες της νέας Βιομηχανικής Πολιτικής, οι οποίοι αφορούν: στην επίλυση διαρθρωτικών προβλημάτων, στη βιώσιμη ανάπτυξη και παραγωγή, στη ψηφιοποίηση, στις δεξιότητες του προσωπικού, στις συνθήκες του βιομηχανικού/επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στην πρόσβαση στη χρηματοδότηση και στην πρόσβαση στις αγορές.

Η νέα πολιτική της Κυβέρνησης για τη βιομηχανία θα αποτυπωθεί μέσα από ένα στοχευμένο σχέδιο που αναμένεται να ετοιμαστεί πριν από το καλοκαίρι.