Υπ. Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου για διαθεσιμότητα Αξιωματικού: «Εφάρμοσα αυστηρά τις διαδικασίες»

Στην απόφαση της για τη διαθεσιμότητα του Αξιωματικού της Αστυνομίας, σε συνέχεια των καταγγελιών της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους για σχέσεις και επικοινωνία με βαρυποινίτη για την επαγγελματική της «εξόντωση», αναφέρθηκε η Υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου.

Συγκεκριμένα, στο περιθώριο διάσκεψης για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, η κ. Δράκου ,ανέφερε ότι παρέμεινε στις νενομισμένες διαδικασίες και τις εφάρμοσε αυστηρά.

«Πιστεύω ότι ενήργησα σωστά και νομίζω ότι θα πρέπει να αφήσουμε πλέον την διαδικασία, η οποία ξεκίνησε και τον ποινικό, για να βγουν τα πορίσματα», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (23/06), η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου ανακοίνωσε την απόφαση της να θέσει σε διαθεσιμότητα τον Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας μέχρι την 20η Ιουλίου 2022. Την ίδια μέρα λήγει και η προθεσμία που έλαβε ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής για την ολοκλήρωση του έργου του.

Η ανακοίνωση της:

«Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ενεργώντας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και αφού έλαβε υπόψη την απάντηση του Ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας, τις οποίες απέστειλε γραπτώς, καθώς επίσης και όλα τα ενώπιον της στοιχεία και τις αρχές και κριτήρια που έχει διατυπώσει η νομολογία, αποφάσισε όπως τον θέσει σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 20 Ιουλίου 2022, διάστημα που έχει τεθεί ως χρονικός ορίζοντας για ολοκλήρωση της ποινικής έρευνας από τον ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή, με σκοπό την διασφάλιση της ακεραιότητας και της αποτελεσματικότητας της έρευνας».