Υπ.Γεωργίας: Να αποφευχθούν ψεκασμοί μελισσοτοξικών σκευασμάτων εν όψει της ανθοφορίας

Σε ανακοίνωσή τους το τμήμα Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος προειδοποιεί το κοινό να αποφευχθούν λόγω της ανθοφορίας των οπορωφόρων δέντρων αλλά και της μεταφοράς μελισσιών κοντά σε δενδρώδεις καλλιέργειες οι ψεκασμοί μελισσοτοξικών σκευασμάτων ως την καρπόδεση.

Επιπλέον τονίζεται πως η συμμόρφωση με τον Κώδικα Ορθής Γεωργικής Πρακτικής είναι υποχρέωση όλων των καλλιεργητών, γι αυτό και είναι απαραίτητη η προσεκτική ανάγνωση της ετικέτας του φυτοπροστατευτικού προϊόντος πριν από την εφαρμογή του, ενώ η μη τήρηση των οδηγιών της ετικέτας οποιουδήποτε σκευάσματος θεωρείται αδίκημα σύμφωνα με τον Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων Νόμο του 2011.

Τέλος υπογραμμίζεται πως οι μελισσοκόμοι έχουν την υποχρέωση να αναγράφουν σε κάθε μελισσοκομείο το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό τους, ενώ στο πίσω μέρος της κάθε κυψέλης θα πρέπει να υπάρχει η ενδεδειγμένη σήμανση όπως ορίστηκε από το Τμήμα Γεωργίας (αρχικά Επαρχίας Λ, Λε, Λα, Π, Α – Αρ. Μελισσοκομικού Μητρώου – Αρ. Κυψέλης) για εύκολη αναγνώριση και ταυτοποίηση του κατόχου.