Υπό 8ήμερη κράτηση οι 4 ύποπτοι για το φόνο του Γκάρι Χριστοδούλου

Η Αστυνομία έφθασε στα ίχνη των 4 υπόπτων για τη δολοφονία του Γκάρι Χριστοδούλου, αξιοποιώντας πληροφορίες, τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, καθώς και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Σύμφωνα με μαρτυρία, λίγες μέρες πριν το φονικό, το θύμα δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα από έναν από τους υπόπτους.

νακρινόμενοι οι τέσσερις ύποπτοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση αν και όπως ανέφερε ο ανακριτής από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων φαίνεται ότι το θύμα είχε επικοινωνία με τον αριθμό της κάρτας που αγόρασαν οι ύποπτοι.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, το θύμα ήταν γνωστό πρόσωπο της νύχτας και φίλος προσώπου που καταδικάστηκε για το τετραπλό φονικό.

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, οι 4 ύποπτοι τέθηκαν υπό 8ήμερη κράτηση.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους, οδηγήθηκαν σήμερα, τέσσερα πρόσωπα, που συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, με θύμα 33χρονο. Το Δικαστήριο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Πρόκειται για 27χρονο, 36χρονο, 35χρονο και 44χρονο, όλοι κάτοικοι της επαρχίας Αμμοχώστου.

Ο φόνος του 33χρονου Γκάρι Χριστοδούλου, διαπράχθηκε το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου 2018, στην επαρχία Αμμοχώστου. Η Αστυνομία, είχε ενημερωθεί γύρω στις 11.00 της ίδιας νύχτας, ότι αυτοκίνητο βρισκόταν σταθμευμένο στην άκρη του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας – Αγίας Νάπας. Αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή, όπου εντόπισαν το όχημα, να βρίσκεται στην άκρη του δρόμου, με τη μηχανή σε λειτουργία και τα φώτα αναμμένα, χωρίς ωστόσο να βρίσκεται εντός του, οποιοδήποτε πρόσωπο.

Ακολούθησαν έρευνες στην περιοχή, κατά τη διάρκεια των οποίων, εντοπίστηκε ανάμεσα σε θάμνους, στην απέναντι πλευρά του αυτοκινητόδρομου, νεκρός ο 33χρονος, ο οποίος έφερε αριθμό  τραυμάτων από πυροβόλο όπλο.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.