Υπό την απειλή no-deal Brexit η Nissan εγκαταλείπει τα σχέδια της στη Βρετανία

Η βρετανική κυβέρνηση προειδοποιεί πως οι διαπραγματεύσεις για το Brexit ενδέχεται να τραβήξουν μέχρι τελευταία στιγμή, με την απειλή έτσι ενός πιθανού no-deal Brexit να φέρνει τα ανω-κάτω σε πολλές επιχειρήσεις.

Η Nissan εγκαταλείπει τα σχέδιά της για την κατασκευή του νέου X-Trail SUV στη Βρετανία και θα τα παραγάγει μόνο στην Ιαπωνία.

Με τον τρόπο αυτό προειδοποιεί δύο μήνες πριν από το Brexit ότι, η αβεβαιότητα σχετικά με την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ καθιστά πιο δύσκολο τον σχεδιασμό για το μέλλον.

Η πτώση της ζήτησης για αυτοκίνητα diesel στην Ευρώπη ανάγκασε τη Nissan να επενδύσει σε άλλες τεχνολογίες και να εξοικονομήσει κόστος.

Έχει περικόψει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο της στο Σάντερλαντ στη βόρεια Αγγλία, το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων στη Βρετανία, το 2018, καθώς η παραγωγή υποχώρησε κατά 11%, αυξημένης φορολογίας στα οχήματα diesel.

«Η Nissan αύξησε τις επενδύσεις της σε νέους κινητήρες και τεχνολογία για τα μελλοντικά ευρωπαϊκά της οχήματα», ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Ως εκ τούτου, η εταιρεία αποφάσισε να βελτιστοποιήσει τις επενδύσεις της στην Ευρώπη με την εδραίωση της παραγωγής X-Trail στο Kyushu στην Ιαπωνία», προσθέτει.

«Ενώ ελήφθη αυτή η απόφαση για επιχειρηματικούς λόγους, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα γύρω από τις μελλοντικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ δεν βοηθά εταιρείες όπως οι δικές μας να σχεδιάσουν για το μέλλον», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας στην Ευρώπη Gianluca de Ficchy.