Υπό κράτηση 30χρονος που μετέφερε τους μετανάστες χθες στην περιοχή Μασούρας

Συνελήφθη χθες βράδυ με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση 30χρονος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση λαθρεμπορίου.

Πιο συγκεκριμένα, 175 μετανάστες αφίχθησαν χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή «ΜΑΣΟΥΡΑΣ», όπου και αποβιβάστηκαν.

Ο εντοπισμός των μεταναστών έγινε λίγο μετά τις 9 το πρωί, όταν εντοπίστηκε ύποπτο σκάφος, το οποίο κατευθυνόταν προς την περιοχή του Κόλπου Χρυσοχούς.

Αμέσως, απέπλευσε η Αστυνομική Άκατος «ΛΑΡΑ», του Ναυτικού Σταθμού Πύργου, μέλη της οποίας εντόπισαν το σκάφος 5.5 ναυτικά μίλια βόρεια του Πύργου.

Μετά τον εντοπισμό του, το ξύλινο σκάφος 16 μέτρων περίπου, συνοδεύτηκε από την Αστυνομική Άκατο προς τον Πύργο, όταν σε κάποια στιγμή, παρά της συστάσεις των μελών της Αστυνομικής Ακάτου για κατεύθυνση προς το λιμανάκι του Κάτω Πύργου, άλλαξε πορεία με κατεύθυνση τις ακτές της θαλάσσιας περιοχής της «ΜΑΣΟΥΡΑΣ, όπου και προσάραξε.

Στην περιοχή μετέβησαν μέλη διαφόρων υπηρεσιών, όπου λίγο μετά τις 2, άρχισε η αποβίβασή των μεταναστών στην περιοχή. Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε, ότι πρόκειται για 81 άντρες, 35 γυναίκες και 59 παιδιά.

Το σκάφος των μεταναστών μεταφέρθηκε με τη βοήθεια της Αστυνομικής Ακάτου στο λιμανάκι του Κάτω Πύργου, ενώ όλοι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε Αστυνομικό Σταθμό για τα περαιτέρω.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται.