”Υπό διαφορετικές συνθήκες αν δεν ήμουνα Πάπας θα είχα καταλήξει στη φυλακή”

Σε ένα από αυτά, ο Ποντίφικας ομολογεί πως αν οι συνθήκες στη ζωή του ήταν λίγο διαφορετικές, τότε κι ο ίδιος ήταν πολύ πιο πιθανό να καταλήξει στη φυλακή, παρά στην κορυφή της Καθολικής Εκκλησίας…

Βιβλίο του Πάπα Φραγκίσκου, σύντομα στις προθήκες με τίτλο «Το όνομα του Θεού είναι ευσπλαχνία».

Πρέπει να είμαστε ανεκτικοί με τους συνανθρώπους μας προτρέπει τους πιστούς ο Πάπας Φραγκίσκος και στέλνει μήνυμα υπέρ της ανεκτικότητας που οφείλουμε όλοι να δείχνουμε στους συνανθρώπους, μέσω του βιβλίου του.

Αποσπάσματα του βιβλίου που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα φιλοξενεί σήμερα η βρετανική εφημερίδα «Sunday’s Telegraph».

Σε ένα από αυτά, ο Ποντίφικας ομολογεί πως αν οι συνθήκες στη ζωή του ήταν λίγο διαφορετικές, τότε κι ο ίδιος ήταν πολύ πιο πιθανό να καταλήξει στη φυλακή, παρά στην κορυφή της Καθολικής Εκκλησίας. Ειδικά η Εκκλησία, σημειώνει, πρέπει να είναι πολύ ανεκτική με τους ανθρώπους, τα πάθη και τα ελαττώματά τους, να συγχωρεί και να τους δέχεται όλους στους κόλπους της.

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάνει ειδική αναφορά στους ομοφυλόφιλους και τους διαζευγμένους που θεωρούνται αμαρτωλοί σύμφωνα με το καθολικό δόγμα, τονίζοντας πως η ουσία του Καθολικισμού δεν βρίσκεται στην «καταδίκη των ανθρώπων», αλλά στο «ατέλειωτο έλεος του Θεού», που είναι «το πιο σημαντικό μήνυμα» της Χριστιανοσύνης, αλλά και η «ταυτότητα του Θεού».

Παράλληλα, παροτρύνει όλους τους Χριστιανούς «να ξεπεράσουν την προκατάληψη και την ακαμψία». «Ο Ιησούς συγχώρεσε ακόμα και εκείνους που τον σταύρωσαν και τον ατίμασαν, πρέπει να επιστρέψουμε στο Ευαγγέλιο», γράφει ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Το όνομα του Θεού είναι ευσπλαχνία»

Θα εκδοθεί στην Ιταλία από τον εκδοτικό οίκο «Piemme» με την ευκαιρία του Ιωβηλαίου, του Αγίου Έτους των Καθολικών.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σε 84 χώρες και 6 γλώσσες και πρόκειται για συνέντευξη του πάπα Φραγκίσκου με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Λα Στάμπα, Αντρέα Τορνιέλλι.