Υπό έλεγχο πυρκαγιά στην Κυπερούντα

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναφέρετε ότι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα, 16 Αυγούστου 2017, γύρω στις 9:55 το πρωί, στην Κυπερούντα, τέθηκε υπό έλεγχο 15 λεπτά αργότερα αφού έκαψε 300 m2 ιδιωτικής γης καλυμμένα με χόρτα και διάσπαρτους θάμνους.

Για την κατάσβεσή της ασχολήθηκαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Κοινοτικού Συμβουλίου Κυπερούντας.

Τα αίτια πρόκλησής της διερευνώνται.

Με την ευκαιρία αυτή, το Τμήμα Δασών απευθύνει στο κοινό θερμή έκκληση να αποφεύγει ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Το κοινό πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει τη χρήση φωτιάς για διάφορες δραστηριότητές του, καθώς και τη ρίψη αποτσίγαρων στο έδαφος. Παράλληλα τονίζεται ότι το κάψιμο χόρτων, αποκλαδιών και σκυβάλων απαγορεύεται, ενώ η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυριλλιοτροχοί, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση, πρέπει να αποφεύγεται.