Υπόθεση Aristo Developer: Να έχουν ίδια μεταχείριση και τα άλλα σκάνδαλα

Ακολουθούν δηλώσεις της Ελένης Χρυσοστόμου, Εκπροσώπου Τύπου του κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών που έγιναν κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ότι όσοι εμπλέκονται σε παράνομες διαδικασίες εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος πρέπει να οδηγούνται στη δικαιοσύνη. Από αυτήν την αρχή που χαρακτηρίζει τις κοινωνίες δικαίου, δεν μπορεί να παρεκκλίνει κανείς, ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση ή την κοινωνική του θέση. Το γεγονός ότι ένας σημαντικός παράγοντας της οικονομικής ζωής της χώρας μας, με ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις έχει συλληφθεί για ανακρίσεις, δεν μπορεί να θεωρείται περίεργο. Ούτε βέβαια από μόνο του μπορεί να καθησυχάσει το δίκαιο αίτημα της κοινωνίας για τιμωρία των ενόχων για τη μεγάλη οικονομική καταστροφή.

Η χθεσινή σύλληψη διαφόρων ατόμων τα οποία εμπλέκονται στις καταγγελίες για σκάνδαλο της Aristo Developers – χωρίς να προδικάζουμε το αποτέλεσμα – ας γίνει η αρχή για την ίδια μεταχείριση για άλλα σκάνδαλα μεγάλα και πιο σημαντικά, που οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή του τόπου και την υποδούλωση του λαού μας στους ξένους δανειστές.

Δυστυχώς πολλοί είναι εμπλεγμένοι σε οικονομικά σκάνδαλα τα οποία έχουν φέρει τη χώρα στην καταστροφή. Πάρα πολλοί έπρεπε ήδη από καιρό να συλληφθούν και να ανακριθούν από την αστυνομία. Αναμένεται από τη Νομική Υπηρεσία να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να οδηγηθούν οι ένοχοι στη δικαιοσύνη.

Ζητούμε και πάλιν τον καθορισμό δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση των ερευνών και την προσαγωγή των υπόπτων στο δικαστήριο.