Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Νέο αίτημα προς τις κυπριακές αρχές για άνοιγμα ύποπτου λογαριασμού

Μαρτυρίες σχετικά με καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες και δραστηριότητες υπεράκτιων εταιρειών, ζητούν οι ελληνικές αρχές από τις κυπριακές, για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το νέο αίτημα σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», έφτασε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως την περασμένη βδομάδα, ενώ ο αρμόδιος υπουργός είχε άμεση συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα, Πέτρο Κληρίδη.

Στο στόχαστρο των ερευνών είναι ένας συγκεκριμένος λογαριασμός σε κυπριακή τράπεζα όπου έφταναν «μαύρα» χρηματικά ποσά, πιθανότατα μίζες από το εξοπλιστικό αντιπυραυλικό σύστημα TOR-M1.

Οι κυπριακές αρχές αναμένεται να ανταποκριθούν άμεσα στο αίτημα, ενώ θα ζητηθούν από το δικαστήριο διατάγματα ανοίγματος λογαριασμών, έτσι ώστε συγκεκριμένη τράπεζα να παραχωρήσει στοιχεία για ποσά που διακινήθηκαν μέσω τους τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο ίδιο αίτημα, οι αρμόδιοι εισαγγελείς ζητούν στοιχεία για το Λιβάνιο Αλ Ζαγιάτ και υπεράκτια εταιρεία, που ενδεχομένως διατηρεί ή διατηρούσε στην Κύπρο.