Υπόθεση «Ορέστης» – Άνθρωπος χωρίς τύψεις, κάνει παιχνίδι δημοσιότητας

Ειδικοι προσπαθούν έδω και καιρό να αποσαφηνίσουν το προφίλ του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά.

Ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς, ομολόγησε ότι σκότωσε 7 ανθρώπους: 5 γυναίκες και δύο ανήλικα παιδιά, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν μετά από έρευνες σε φρεάτεια και λίμνες. Σε βαλίτσες και δεμένα με τσιμεντομπλοκ ώστε να είναι σίγουρος ότι θα πάνε στον πάτο της λίμνης και δεν θα τις βρει κανείς.

Αναπάντητα ερωτήματα για τους λόγους οι οποίοι τον ώθησαν να προβεί σε αυτά τα φρικιαστικά εγκλήματα. ’Ισως να μην μάθουμε ποτέ το τι ακριβώς έγινε και εράν υπάρχουν άλλα θύματα.

Σήμερα στην τηλεοπτική εκπομπή του Sigma «Μεσημέρι και Κάτι» ένας ψυχίατρος και ένας καθηγητής εγκληματολογίας, έδωσαν τη δική τους εκδοχή για το προφίλ του δράστη.

Ο ψυχίατρος Σίμος Κυριακίδης, σχολιάζοντας τη συμπεριφορά του 35χρονου καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος χθες έδειξε νέο σημείο στην Κόκκινη Λίμνη, όπου εκεί εντοπίστηκε η σορός της 6χρονης Sierra, ενώ εδώ και εβδομάδες άλλα σημεία έδειχνε στην ανακριτική ομάδα, ανέφερε ότι, «αυτό που γνωρίζουμε από την ψυχιατρική, είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν αυτό το προφίλ της ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, λένε ψέματα, είναι δομικό στοιχείο της προσωπικότητας τους και το κάνουν πολύ επιτυχημένα».

Ο 35χρονος δεν έχει ψυχασθένεια με την έννοια του να πάσχει από μια σοβαρή ψυχολογική διαταραχή που να μειώνει τον καταλογισμό του, να μην αντιλαμβάνεται αυτό που κάνει.

Υπάρχει η δομή προσωπικότητας η παθολογική, η οποία είναι μια στρεβλή κατασκευή στον τρόπο που δομείται με τα χρόνια η προσωπικότητα ενός ανθρώπου.

Φαίνεται, είπε, να υπάρχει και κάποιου είδους σεξουαλική διαστροφή σε αυτή την ιστορία που είναι ενδεχομένως και το βασικό κίνητρο στους φόνους.

Είναι μια ψυχοπαθητική προσωπικότητα, άνθρωπος δηλαδή που δεν νιώθει τύψεις, ανέφερε.

Αναφορικά με  τις δολοφονίες των δύο ανήλικων παιδιών, ο κ. Κυριακίδης ανέφερε ότι ήταν κατά κάποιο τρόπο παράπλευρες απώλειες που στο μυαλό του 35χρονου ήταν αναγκαίες για να μην αποκαλυφθεί η δράση του και ταιριάζουν με το προφίλ ενός ψυχρού δολοφόνου που δεν έχει συναισθήματα.

Ο λόγος για τον οποίο ο 35χρονος είναι πολύ ψύχραιμος κατά την παρουσία του στο Δικαστήριο, οφείλεται στο γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι, όπως ανέφερε, έχουν ρηχά συναισθήματα και απλώς αποδέχονται το γεγονός.

Ο Καθηγητής Εγκληματολογίας, Γιάννης Πανούσης, στη δική του τοποθέτηση, ανέφερε ότι ο κύκλος της υπόθεσης αυτής ανοίγει και κλείνει ανάλογα με το παιχνίδι που κάνει ο 35χρονος.

Αυτοί οι τύποι των εγκληματιών έχουν μηδενικό οίκτο για την ανθρώπινη ύπαρξη, έχουν μια φονομανία και ίσως μια θανατολαγνία.

Όλο το μυστικό για το τι ακριβώς έκανε και γιατί το έκανε το έχει ο ίδιος, σημείωσε.

Ο 35χρονος όπως είπε, κάνει παιχνίδι δημοσιότητας και πιθανόν να φαντασιώνεται ότι θα μείνει στην ιστορία.

Όσον αφορά τις θεωρίες που ακούστηκαν στο παρελθόν, ότι επέλεξε το όνομα «Ορέστης» ο οποίος στην ελληνική μυθολογία ήταν μητροκτόνος, ότι ο αναγραμματισμός της λέξης Μιτσερό είναι Ορέστης και ότι η λίμνη Μεμή πήρε το όνομα της από τον Αγαμέμνονα που ήταν ο πατέρας του Ορέστη, ο κ. Πανούσης ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί σημασία στους συμβολισμού που ενδεχομένως να υπάρχουν.

Αυτοί οι άνθρωποι, ανέφερε, «πολλές φορές αυτοκτονούν στο τέλος, δεν αφήνουν να πάει μακριά η ιστορία σε δίκες».

Πηγή πληροφοριών και βίντεο: Sigmalive.com