Υπόθεση Μεταξά: Ολοκληρώνεται η έρευνα για τυχόν ευθύνες της Αστυνομίας

Το πόρισμα των ποινικών ανακριτών για τις εξαφανίσεις γυναικών,που  έπεσαν θύματα του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Νοεμβρίου.

Η έρευνα των ποινικών ανακριτών εξετάζει τυχόν ευθύνες από μέλη της Αστυνομίας, για τους χειρισμούς που έγιναν από τις διωκτικές αρχές αναφορικά με τις καταγγελίες για ελλείποντα πρόσωπα σε σχέση με την υπόθεση του κατά συρροήν δολοφόνου αλλοδαπών γυναικών και παιδιών.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί πάνω από 350 καταθέσεις. Ενώπιον των ανακριτών πέρασαν πρόσωπα τα οποία γνώριζαν τα 7 θύματα, πολίτες οι οποίοι προέβησαν σε καταγγελίες για τις εξαφανίσεις καθώς και μέλη της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  πρόσφατα λήφθηκε κατάθεση από αστυνομικό που είχε ερευνήσει υπόθεση εξαφάνισης γυναίκας από τις Φιλιππίνες, η οποία διήρκησε συνολικά οκτώ ώρες.

Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται κρίσιμες αφού θα κληθούν όλοι όσοι θεωρούνται εμπλεκόμενοι να δώσουν καταθέσεις σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν και κυρίως σ’ αυτές που δεν έκαναν αλλά και γιατί, ώστε να βρεθούν οι ελλείπουσες.

Στη συνέχεια θα συντάξουν την έκθεσή τους –η οποία αναμένεται να είναι ογκωδέστατη– για να διαβιβαστεί ολόκληρος ο φάκελος στην Ανεξάρτητη Αρχή Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας που τους διόρισε.

Στόχος είναι ο φάκελος με τα ευρήματα και τις εισηγήσεις των ποινικών ανακριτών αλλά και αυτών του προέδρου της Αρχής Ανδρέα Πασχαλίδη που εποπτεύει τις έρευνες, να σταλούν στον Γενικό Εισαγγελέα περί το τέλος Νοεμβρίου.

Αρχικά είχαν διοριστεί ως ποινικοί ανακριτές ο πρώην δικηγόρος της Δημοκρατίας Άθως Κανναουρίδης και η δικηγόρος Χριστίνα Σκουλιά και στη συνέχεια διορίστηκαν άλλοι δύο δικηγόροι, οι Λεωνίδας Χατζηπέτρου και Ευανθία Χαραλάμπους, με σκοπό να βοηθήσουν στην περάτωση των ερευνών.