Υπόθεση Μεταξά: Οδηγίες Κληρίδη για ποινική δίωξη 20 μελών της Αστυνομίας

Υπόθεση Μεταξά: Οδηγίες Κληρίδη για ποινική δίωξη 20 μελών της Αστυνομίας

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε οδηγίες για άσκηση ποινικής δίωξης, σε 20 μέλη της Αστυνομίας.

Το πολύκροτο πόρισμα για τους χειρισμούς της Αστυνομίας στην υπόθεση Μεταξά, το οποίο συντάχθηκε από την Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων και Ισχυρισμών κατά της Αστυνομίας έχει μελετήσει ο Γενικός Εισαγγελέας και έδωσε οδηγίες να ξεκινήσει η διαδικασία προετοιμασίας κατηγορητηρίων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε πριν από 10 μήνες. Με την Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, να εισηγείται στον Γενικό Εισαγγελέα την ποινική δίωξη 20 αστυνομικών, 7 εκ των οποίων υπηρετούν στην Λάρνακα.

Πρόκειται για αστυνομικούς της πρώτης γραμμής που εξέτασαν τις καταγγελίες για εξαφανίσεις γυναικών μέχρι και υψηλόβαθμα στελέχη που έπρεπε να παρέμβουν ώστε να διενεργηθεί πιο ενδελεχής έρευνα.

Μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, ανέφερε ότι ενημερώθηκε και ο ίδιος για την εξέλιξη εντός της ημέρας.

«Μας λυπεί, αλλά από την άλλη έχουμε τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή ότι θα σεβαστούμε πλήρως το πόρισμα, θα σεβαστούμε πλήρως την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, και θα βοηθήσουμε ώστε εκεί που υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.»

Κατέληξε, λέγοντας ότι ο καθένας είναι αθώος μέχρι απόδειξη τουναντίον από αρμόδιο Δικαστήριο.

Πηγή πληροφοριών: AlphaNews.live