Υπόθεση Ερωτοκρίτου: Συνέχεια στην εκδίκαση με την αντεξέταση του

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ποινική υπόθεση εναντίον του κ. Ερωτοκρίτου και των δικηγόρων Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου «Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ».

Στη σημερινή δικάσιμο θα έχουμε  την αντεξέταση του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως Ρίκκου Ερωτοκρίτου από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής Ηλία Στεφάνου,

Κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία και καταθέτοντας ενόρκως από το εδώλιο του μάρτυρα, ο κ. Ερωτοκρίτου εξέφρασε την απόλυτη πεποίθηση του ότι οι ενέργειες του στο χειρισμό της υπόθεσης Providencia ήταν οι ενδεδειγμένες.

Σε γραπτή δήλωση του, την οποία ανέγνωσε και στη συνέχεια κατέθεσε στο Δικαστήριο, ο κ. Ερωτοκρίτου υπεραμύνθηκε της απόφασης του να ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης στην υπόθεση, σημειώνοντας ότι “η ποινική δίωξη ήταν η μόνο ορθή απόφαση στη βάση του ότι τα αδικήματα τεκμηριώνονταν χωρίς περίπλοκους συλλογισμούς”.

Μετά το πέρας της απολογίας του κ. Ερωτοκρίτου, ο Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Ηλίας Στεφάνου ζήτησε όπως του δοθεί χρόνος προκειμένου να μελετήσει τη δήλωση του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως και στη συνέχεια να προβεί στην αντεξέτασή του. Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής και όρισε τις ημερομηνίες 5/4, 12/4 και 14/4 στις 9 το πρωί για συνέχιση της διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι κατά την επόμενη δικάσιμο, στις 12 Απριλίου, αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά από μαρτυρική κλήση που έλαβε από την πλευρά του κ. Ερωτοκρίτου προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης στην υπόθεση. Η εξέταση και αντεξέταση του Προέδρου αναμένεται να επικεντρωθεί στις δύο συναντήσεις που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον κ. Ερωτοκρίτου και τον νυν Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη πριν από το διορισμό του στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα.

Σε σχέση με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους στην ίδια υπόθεση, με ένορκη μαρτυρία επέλεξε να δώσει και τη δική του εκδοχή ο Παναγιώτης Νεοκλέους, ενώ ο Ανδρέας Κυπρίζογλου θα προβεί σε ανώμοτη δήλωση από το εδώλιο του κατηγορουμένου, χωρίς να ορκιστεί και να χωρίς να αντεξεταστεί από την Κατηγορούσα Αρχή και το δικηγορικό Γραφείο Andreas Neocleous & Co LLC θα καλέσει μάρτυρες υπεράσπισης. Εκτός από το Γραφείο Νεοκλέους, το δικαίωμα κλήτευσης μαρτύρων υπεράσπισης, οι οποίοι θα αντεξεταστούν από την Κατηγορούσα Αρχή, επέλεξαν να κάνουν χρήση και οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι το Κακουργιοδικείο αποφάσισε στις 3/3/2016 ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση και κάλεσε τους κατηγορούμενους σε απολογία.