Υπόθεση εμπρησμού κτιρίου διερευνά η Αστυνομία στην επαρχία Λευκωσίας

Γύρω στις 3.10π.μ. σήμερα, ξέσπασε φωτιά σε κτίριο, που βρίσκεται σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, όπου στεγάζεται αθλητικό σωματείο.

Στη σκηνή μετέβησαν άμεσα μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία κατέσβησαν τη φωτιά. Από εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα με τη χρήση εύφλεκτης ύλης.

Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το εσωτερικό και η οροφή του κτηρίου. Το ΤΑΕ Μόρφου διερευνά την υπόθεση.

Από την άλλη σε ανακοίνωση της η Πυροσβεστική αναφέρει πως στις 03.31 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ισόγειο κτίριο διαστάσεων 15 Χ 12 μέτρα περίπου που χρησιμοποιείται ως αθλητικό σωματείο και εστιατόριο  στην Λεωφόρο Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ στο χωριό Αστρομερίτης.

Ανταποκρίθηκαν 3 συνολικά πυροσβεστικά οχήματα από τον Αγροτικό Πυροσβεστικό Σταθμό Περιστερώνας και από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 05.38. Το κτίριο με το περιεχόμενο του υπέστη εκτεταμένες ζημιές.

Υπήρξε επίσης και κατάρρευση της οροφής. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν 5 αυλοί τυλιχτήρα από το νερό των οχημάτων και αριθμός αναπνευστικών συσκευών.

Η σκηνή φυλάγεται από την Αστυνομία και θα γίνει σε συνεργασία μαζί της αργότερα σήμερα διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς.