Υπόθεση Δρομολαξιάς: Ένοιχοι οι δύο λοχίες της ΚΥΠ

Ένοχοι κρίθηκαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, οι δυο λοχίες στης ΚΥΠ και στις 14 Ιανουαρίου θα επιβάλει ποινή στους Κώστα Μιαμηλιώτη και Λευτέρη Μούσκο, οι οποίοι παραδέχθηκαν τις κατηγορίες της συνωμοσίας για καταδολίευση της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατάχρησης εξουσίας. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες μεταξύ 2007 και 2010.

Σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου έγινε ανάγνωση γεγονότων από την Κατηγορούσα Αρχή, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης αγόρευσαν για μετριασμό ποινής των πελατών τους.

Μέχρι τις 14 Ιανουαρίου οι δύο κατηγορούμενοι θα κρατούνται στις Κεντρικές Φυλακές.

Σημειώνεται ότι οι δύο κατηγορίες που παραδέχθηκαν οι Μιαμηλιώτης και Μούσκος επισύρουν ποινές φυλάκισης, η μεν καταδολίευση της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι πέντε χρόνια φυλάκιση, η δε κατάχρηση εξουσίας μέχρι δύο χρόνια φυλάκιση.

Υπενθυμίζεται ότι οι λοχίες Λευτέρης Μούσκος και Κώστας Μιαμηλιώτης κατηγορήθηκαν ότι δωροδοκήθηκαν από τον Νίκο Λίλλη για να ετοιμάσουν ψευδή έκθεση της ΚΥΠ για τον τόπο διαμονής του Τουρκοκύπριου ιδιοκτήτη της γης όπου κτίζεται το Aero Center στη Δρομολαξιά παρουσιάζοντας τον Τουρκοκύπριο ψευδώς ως μονίμως διαμένοντα στις ελεύθερες περιοχές ώστε να εγκριθεί η πώληση της γης από τον ιδιοκτήτη στην εταιρεία του Νίκου Λίλλη, η οποία μετέπειτα μεταπώλησε ολόκληρο το έργο Aero Center για πολλαπλάσια τιμή στο Ταμείο Συντάξεων της CYTA.

Οι Μούσκος και Μιαμηλιώτης κατηγορούνται συγκεκριμένα ότι δωροδοκήθηκαν από τον Λίλλη με ποσά δέκα και σαράντα χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα για να συντάξουν ψευδή έκθεση για τον τόπο διαμονής του Τουρκοκύπριου ιδιοκτήτη της γης στη Δρομολαξιά Μουσταφά Μεχμέτ Μουσταφά.