Υπόθεση Αυγουστίνου Δημητρίου: Συνεχίζεται η έφεση

Η έφεση των αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του Κυπρίου φοιτητή, Αυγουστίνου Δημητρίου, το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2006 στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζεται αύριο Παρασκεύη, με απολογίες από κατηγορούμενος.

Ο ένας από τους κατηγορούμενους, ο οποίος είναι Απόστρατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, απολογήθηκε χθες ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης όπου εκδικάζεται η έφεση.

Στην απολογία του αναφέρθηκε στον κ.Δημητρίου χαρακτηρίζοντας τον ως “προκλητικο και εριστικό” και αρνήθηκε κάθε δική του εμπλοκή.Ενώ πρόσθεσε πως οταν παρέλαβε τον Κύπριο φοιτητή, αυτός ήταν ήδη αιμόφυρτος και ότι τον ενημέρωσαν ότι ήταν κρατούμενος καθώς συμμετείχε σε επεισόδια, δηλώνοντας άγνοια για το τι είχε προηγηθεί.

Επίσης υποστήριξε ότι ο κ. Δημητρίου φώναζε και χειρονομούσε  και «ήθελε να δημιουργήσει κατάσταση για να φύγει», ενώ ισχυρίστηκε πως θεωρεί άδικη την πρωτόδικη ποινή του, η οποία είναι 15 μήνες με αναστολή. Αιχμές άφησε και για τον Πρύτανη του Α.Π.Θ. Γιάννη Μυλόπουλο λέγοντας πως εκμεταλλεύτηκε επικοινωνιακά το θέμα για εξυπηρέτηση προσωπικών του συμφερόντων.