ΥΠΠΑΝ: Δύσκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί τι επιδιώκει το ΑΚΕΛ

Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με σημερινή παρέμβαση του ΑΚΕΛ

Η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας είναι να ξεκινήσουν τα σχολεία, να λειτουργήσουν σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας και να φοιτήσουν όλα τα παιδιά. Αυτή την προσπάθεια καταβάλλουμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς μας και τους γονείς.

Η συνεισφορά του ΑΚΕΛ με σημερινή παρέμβασή του είναι να αποκαλεί «φιάσκο» την αναβολή μιας εβδομάδας που αποφασίστηκε εξαιτίας των εξαιρετικά δυσχερών καιρικών συνθηκών.

Η απόφαση ελήφθη όμως μετά από αίτημα των οργανωμένων γονέων και όλων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, που επικαλέσθηκαν τις επιβαρυμένες κλιματικές συνθήκες και κατόπιν συμβουλευτικής γνωμοδότησης του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Δύσκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί τι επιδιώκει το ΑΚΕΛ αποκαλώντας «φιάσκο» το αίτημα εκπαιδευτικών και γονιών.

Αντί για τέτοιους χαρακτηρισμούς, υπό τις περιστάσεις και λειτουργώντας μέσα σε συνθήκες πανδημίας, θα ήταν προτιμότερο να συνεργαστούμε για το καλό της εκπαίδευσης και των παιδιών, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα που κερδίσαμε ούτως ώστε να μπορούν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες να φοιτήσουν στο σχολείο και να εξασφαλίσουμε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας.