Υπο κράτηση ο σωματοφύλακας και η διευθύντρια του γραφείου της Λεπέν!

Ο σωματοφύλακας και η διευθύντρια του γραφείου της υποψήφιας της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, της Μαρίν Λε Πεν, τέθηκαν σήμερα υπό κράτηση, στο πλαίσιο έρευνας για εικονικές θέσεις εργασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Μετά τον υποψήφιο της δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος έχει αποδυναμωθεί μετά την έναρξη έρευνας με στόχο τη σύζυγο και δύο από τα παιδιά του για φερόμενες εικονικές θέσεις εργασίας, η Μαρίν Λε Πεν, που εμφανίζεται πρώτη στις δημοσκοπήσεις, έχει από την πλευρά της πληγεί από μια υπόθεση κοινοβουλευτικών βοηθών, δύο μήνες πριν από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας. Αμέσως κατήγγειλε “πολιτική σκευωρία”. “Οι Γάλλοι γνωρίζουν ακριβώς πώς να διακρίνουν ανάμεσα στις πραγματικές υποθέσεις και τις πολιτικές σκευωρίες”, δήλωσε την Πέμπτη, σε μια άμεση αναφορά στον Φρανσουά Φιγιόν.

Μετά την απόφαση του γραφείου κατά της διαφθοράς να τεθούν υπό κράτηση, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως 48 ώρες, ο Τιερί Λεζιέ και η Κατρίν Γκριζέ είτε θα αφεθούν ελεύθεροι χωρίς να τους ασκηθεί δίωξη είτε θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες.