Υποψίες ότι η Καμόρα έκαψε το Διαδραστικό Μουσείο της Επιστήμης στη Νάπολη

Στις φλόγες τυλίχτηκε το διαδραστικό μουσείο της επιστήμης, στην παραθαλάσσια περιοχή Μπανιόλι, λίγο έξω από την Νάπολη, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μεγάλο μέρος των μουσειακών εγκαταστάσεων είχε οικοδομηθεί με τη χρήση ξύλου, κάτι που συνέβαλε στο να μπορέσουν να επεκταθούν οι φλόγες πάρα πολύ γρήγορα.

Ο δήμαρχος της Νάπολης Λουίτζι Ντε Ματζίστρις δεν αποκλείει το τραγικό συμβάν να αποτελεί ενέργεια εμπρηστών που ενδέχεται να έδρασαν για λογαριασμό του οργανωμένου εγκλήματος της πόλης—της Καμόρα, η οποία έχει οικοδομικές βλέψεις σε ότι αφορά την όλη περιοχή του Μπανιόλι. Παρόμοιες «υποψίες» εκφράζει ο διεθνούς φήμης συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο, ορκισμένος εχθρός της Καμόρα.

Με την καταστροφή του πόλου της επιστήμης της Νάπολης χάνουν την δουλειά τους συνολικά πάνω από 300 εργαζόμενοι. Πολλοί από αυτούς έσπευσαν από τα χαράματα μπροστά στην κύρια είσοδο του μουσείου, απ’ όπου παρακολούθησαν τις επιχειρήσεις των πυροσβεστών, με την ελπίδα να σωθεί έστω ένα μικρό τμήμα του μουσείου.

Μεγάλος αριθμός Ναπολιτάνων μετέβη στο σημείο, δηλώνοντας πρόθυμο να βοηθήσει όπως μπορεί στην ανοικοδόμηση του μουσείου.