Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου στις ασιατικές αγορές.

Οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν την πτωτική πορεία τους, νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, μετά την επιφυλακτική στάση των χωρών που δεν συμμετέχουν στον ΟΠΕΚ, έναντι των πρωτοβουλιών που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη σταθεροποίηση της παραγωγής πετρελαίου.

Αξιωματούχοι των χωρών-μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ, μεταξύ αυτών, του Αζερμπαϊτζάν, της Βραζιλίας, του Καζακστάν, του Μεξικού, του Ομάν και της Ρωσίας συναντήθηκαν για διαβουλεύσεις στη Βιέννη, το Σάββατο.

Οι εκπρόσωποι των χωρών αυτών συμφώνησαν να συναντηθούν και πάλι το Νοέμβριο, πριν την προγραμματισμένη συνάντηση των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ στις 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Οι χώρες μη μέλη του ΟΠΕΚ τάσσονται υπέρ της επίλυσης των διαφορών μεταξύ των κρατών-μελών του οργανισμού, πριν καταλήξουν σε τελική απόφαση για τη στάση τους.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης, τύπου Brent, για τις παραδόσεις Δεκεμβρίου μειώθηκαν κατά 29 σεντς ή 0,6% στα 49,42 δολάρια, μετά τη μείωσή τους κατά 76 σεντς, την Παρασκευή.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου για τις παραδόσεις Δεκεμβρίου, μειώθηκαν κατά 23 σεντ ή 0,5% στα 48,47 δολάρια το βαρέλι, μετά τη μείωσή τους, κατά 1,02 δολάρια, την Παρασκευή.