Υπουργός Δικαιοσύνης: Οργανωμένο το χτύπημα στον “Δία”… διαχωρίστηκαν σε τρία μέτωπα

Ταραχοποιά στοιχεία που παρεισφρέουν σε εκδηλώσεις για να δημιουργούν “φασαρία” βρίσκονται πίσω από την άνανδρη επίθεση τραμπούκων στον εκδοτικό οίκο “Δίας” το βράδυ της περασμένης Κυριακής, σύμφωνα με την Υπουργό Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου. Από την συχνότητα του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ, ανέφερε ότι τα όσα διαδραματίστηκαν ήταν απαράδεκτα και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την Πολιτεία.

“Σίγουρα δεν είναι άνθρωποι που θέλησαν να εκφράσουν μια αντίθετη άποψη, είναι ταραχοποιά στοιχεία τα οποία παρεισφρύουν σε αυτές τις εκδηλώσεις και δημιουργούν αυτά τα απαράδεκτα που η Πολιτεία δεν πρόκειται να δεχθεί. Στόχος είναι να συντρίψουμε στην γένεση της κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της ελεύθερης επιλογής και αυτό που εννοούμε είναι θέματα πρόληψης, αξιολόγησης κινδύνου προκειμένου να προλαμβάνονται αυτά τα στοιχεία να δρουν με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο.”

Σε σχέση με τις αστυνομικές έρευνες για την υπόθεση, η κυρία Δράκου έκανε λόγο για μεγάλο μαρτυρικό υλικό το οποίο καλούνται να διεξέλθουν οι ανακριτές προτού καταλήξουν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Ενώ υπέδειξε τον μεγάλο όγκο των διαδηλωτών, που “σκορπίστηκε” σε τρία μέτωπα.

“Απευθύνομαι προς τους οργανωτές των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας ότι οφείλουν και έχουν ευθύνη να περιφρουρούν την εκδήλωση τους και όταν βλέπουν ότι παρεκτρέπονται να συνεργάζονται με την Αστυνομία.”

Η Υπουργός Δικαιοσύνης ευχαρίστησε τους πολίτες που συνδράμουν στο έργο των Αρχών για εντοπισμό αναζητούμενων προσώπων, δίνοντας σχετικές πληροφορίες.

“Αμαύρωσαν τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία. Η κοινωνία, οι πολίτες και ο λαός είναι αγανακτισμένοι από τα όσα συνέβησαν”

Ερωτηθείσα εάν η Πολιτεία γνωρίζει από ποιους καθοδηγούνται αυτά τα ταραχοποιά στοιχεία, η κυρία Δράκου είπε ότι οι Αρχές κατέχουν πληροφορίες

“Αλλά για να ξέρεις ότι υπάρχουν αυτά τα ταραχοποιά στοιχεία, πρέπει να έχεις και την ανάλογη μαρτυρία. Αυτό που έγινε ήταν οργανωμένο, δεν μπορούσε αλλιώς να είχε πάρει αυτή την μορφή, να διαχωριστούν σε τρία μέτωπα, να προσπαθήσουν να χτυπήσουν και αλλού, να παραπλάνήσουν την Αστυνομία για τις προθέσεις τους. Αυτά διερευνόνται από την Αστυνομία και χρειάζεται κάποιος χρόνος. Βλέπουμε να υπάρχουν συλλήψεις και θα έρθουν και άλλες.”