Υπουργός Άμυνας: Δημιουργία αισθήματος ασφάλειας με αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων

«Από τη στιγμή κατά την οποία η απειλή των τουρκικών στρατευμάτων είναι εκεί και η απειλή από την Τουρκία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και η αμφισβήτησή τους από την Τουρκία, αυτό πρέπει να μας πεισμώσει και να αναβαθμίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας και πρέπει να το πράξουμε”, δήλωσε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Φωτίου, παραλαμβάνοντας το υπουργείο από τον προκάτοχό του Δημήτρη Ηλιάδη, δηλώντας παράλληλα ότι θα είναι αμείλικτος σε κάθε κρούσμα αναξιοκρατίας.

“Δεν έχουμε άλλη επιλογή, είναι μονόδρομος και δεσμεύομαι ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα λειτουργήσω…», τόνισε και διευκρίνισε ότι είναι τρεις οι άξονες, οι οποίοι αφορούν στην προστασία της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ με νέες στρατιωτικές συνεργασίες και αναβάθμιση της στρατιωτικής διπλωματίας με πρώτη ενέργεια την αίτηση για ένταξη της Κύπρου στον Μηχανισμό για την Ειρήνη, καθώς και η αναβάθμιση και ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς.

Για την επιτυχία των στόχων αυτών και το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες  “θα πρέπει η Εθνική Φρουρά να ενισχυθεί και με σύγχρονα μέσα, έτσι ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση, αλλά και να αποτρέψουμε πιθανές απειλές ή ενέργειες από την άλλη πλευρά”, παράλληλα με την αναβάθμιση της στρατιωτικής διπλωματίας.

Ο απερχόμενος κ. Ηλιάδης  ευχήθηκε επιτυχία στο έργο του υπουργού και δήλωσε σίγουρος ότι “όλοι -και στο Υπουργείο και στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς- θα συνεχίσουν να εργάζονται με τον ίδιο ζήλο, την ίδια αφοσίωση στο καθήκον και ότι θα συνεργασθούν το ίδιο άψογα και παραγωγικά με τον νέο Υπουργό, τον φίλο μου Φώτη Φωτίου”.