Υπουργοποιείται ο Κατσουρίδης

Ο τέως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Νίκος Κατσουρίδης είναι  ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του κόμματος και μετά την επ’ αόριστον αποβολή του στα μέσα του περασμένου χρόνου.

Η απόφαση για αποβολή Κατσουρίδη ελήφθη στη βάση του πορίσματος της κεντρικής επιτροπής ελέγχου του ΑΚΕΛ για το σκάνδαλο πώλησης τ/κ γης στη περιοχή Δρομολαξιάς για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης το μέλος της γραμματείας του κόμματος, Βενιζέλος Ζανέττος.

Η πρόταση για υπουργοποίηση έγινε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος πρότεινε στον Κατσουρίδη να αναλάβει τα ηνία του Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας τάξης μιας και στον επικείμενο ανασχηματισμό ο Ιωνάς Νικολάου πρόκειται να βρεθεί εκτός υπουργικού.

Φυσικά το τέως πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΑΚΕΛ αποδέχτηκε την πρόταση ακολουθώντας έτσι τα χνάρια του τέως κυβερνητικού εκπροσώπου στη διακυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη, Μιχάλη Παπαπέτρου ο οποίος έφυγε από το ΑΚΕΛ και ίδρυσε το ΑΔΗΣΟΚ και με τη συνεργασία ΔΗΣΥ έγινε κυβερνητικός εκπρόσωπος .

Έτσι λοιπόν ο φρεσκοπαντρεμένος Κατσουρίδης θα φορέσει σύντομα το Υπουργικό  κοστούμι.