Υπουργικό με θέμα τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και των Υπουργείων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά τη συνεδρία, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «χθες το απόγευμα για έξι ώρες και σήμερα για άλλη μιάμιση ώρα, το Υπουργικό Συμβούλιο σε άτυπη συνεδρία ασχολήθηκε με την παρακολούθηση της υλοποίησης του κυβερνητικού έργου, αλλά και συζήτησε σε έκταση και σε βάθος τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και των Υπουργείων για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Έγινε μια διεξοδική, σε βάθος ανάλυση της κυβερνητικής πολιτικής και το στάδιο υλοποίησης του κυβερνητικού έργου είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό, αλλά την ίδια ώρα έγινε και σε βάθος ανάλυση και συζήτηση των ενεργειών, των προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης και των Υπουργείων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Είναι πάρα πολλές οι πολιτικές, σε πολλούς τομείς που θα πρέπει να ακολουθηθούν, ξεκινώντας από την Οικονομία, την Παιδεία, την Υγεία, τα θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Συγκοινωνιών, την εξωτερική πολιτική και όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της Κυβέρνησης.

Έχουν καθοριστεί πολιτικές, έχουν συμφωνηθεί οι δράσεις που θα ακολουθηθούν, έτσι ώστε σε όλα τα επίπεδα να έχουμε περαιτέρω βελτίωση της οικονομικής κατάστασης που υπάρχει αυτή τη στιγμή, διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας, διατήρηση της σημαντικής ανάπτυξης που έχει επιτευχθεί τον τελευταίο χρόνο καθώς επίσης και για να υπάρξει σειρά αποφάσεων που θα επιλύσουν πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος στην καθημερινότητα του, σε όλα τα επίπεδα».

Σε ερώτηση αν η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου θα συνεχιστεί με την παρούσα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλοί το αντίθετο».

Πρόσθεσε ότι «το δικαίωμα του ανασχηματισμού είναι συνταγματικό δικαίωμα του Προέδρου και μόνον, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τοποθετηθεί επ’ αυτού δημόσια».