Υπουργικό: Εγκρίθηκαν 128 θέσεις συνοδών και λειτουργία κέντρων φιλοξενίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο κτήριο της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού.

Μετά τη συνεδρία, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ανάμεσα στις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, υιοθετήθηκε κυρίως η Εθνική Στρατηγική για την Ανάπτυξη των Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, σύμφωνα με την εισήγηση του Επιτρόπου Παπαδούρη η οποία βασίζεται και εκπονήθηκε σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς εμπειρογνώμονες.

Σήμερα αποφασίστηκαν μια σειρά από έργα και πολιτικές από αρμόδια Υπουργεία και ξεκινά η υλοποίηση των έργων και πολιτικών αυτών. Και με αυτό τον τρόπο ξεκινά και η εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής για το Τρόοδος η οποία εκτός των όσων υλοποιούνται φέτος και το 2020, αναπτύσσεται και καλύπτει ολόκληρη τη δεκαετία μέχρι το 2030. Πρόκειται για μια σφαιρική, συνολική στρατηγική που θα αναζωογονήσει την ευρύτερη περιοχή του Τροόδους, αλλά θα αποτελέσει και το πρότυπο για την ανάπτυξη όλων των υπολοίπων ορεινών περιοχών της Κύπρου.

Λεπτομέρειες για τα έργα και τις αποφάσεις πολιτικής που έχουν υιοθετηθεί σήμερα προκειμένου να συμβάλουν στην ανάπτυξη της ορεινής Κύπρου, θα κοινοποιηθούν μέσα από μια συνέντευξη Τύπου που θα δώσουν από κοινού οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Υπουργοί το αμέσως χρονικό διάστημα, ενδεχομένως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ανάμεσα στις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα είναι σημαντικό το ότι έχουν εγκριθεί 128 πρόσθετες θέσεις συνοδών για παιδιά στη δημοτική και μέση γενική και τεχνική κατεύθυνση για την ειδική εκπαίδευση.

Επίσης, αποφασίστηκε η δημιουργία και λειτουργία δύο χώρων φιλοξενίας, δύο δομών, στη Λεμεσό για στέγαση προσώπων που έχουν προβλήματα στέγασης, δαπάνης περίπου μισού εκ. ευρώ ανά έτος, προκειμένου να αντιμετωπίζονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αυτές οι επείγουσες περιπτώσεις.

Πρόκειται για υφιστάμενες εγκαταστάσεις, οι οποίες θα αναμορφωθούν. Θα υπάρξει πιο λεπτομερής ανακοίνωση σήμερα από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων», είπε ο Εκπρόσωπος.