Υπουργείο Μεταφορών: Θα αποζημιωθούν οι επιβάτες της COBALT

Το Υπουργείο Μεταφορών, μετά από έκτακτη συνεδρία αποφάσισε όπως αποζημιώσει τους επιβάτες που έχουν κλείσει εισιτήρια με την αεροπορική εταιρεία Cobalt.

Ο Γ. Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Αλέκος Μιχαηλίδης, μιλώντας στο ΡΙΚ ανέφερε ότι το Υπουργείο Μεταφορών, παρακολουθούσε στενά τις εξελίξεις γύρω από την εταιρεία.

Είχε κληθεί μάλιστα τον Σεπτέμβριο από την Κίνα ένας από τους Διευθυντές της Cobaltair, ο οποίος εκ μέρους των χρηματοδοτών, έδωσε διαβεβαιώσεις στην Αρχή Αδειών ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα και ότι η εταιρεία μπορούσε να συνεχίσει τη λειτουργία της, αφού οι μέτοχοι θα την ενίσχυαν με νέα κεφάλαια.

Δε θα μείνει κανείς «ξεκρέμαστος» βεβαίωσε ο κ. Μιχαηλίδης, λέγοντας ότι όλοι οι επηρεαζόμενοι επιβάτες θα επαναπατριστούν και τις αποζημιώσεις θα πληρώσει το κράτος.

Όσοι έχουν εισιτήρια για μεταγενέστερες πτήσεις θα καθοδηγηθούν, είπε, για το πώς θα αποζημιωθούν.

Όλα αυτά τα θέματα, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, θα εξεταστούν σε νέα σύσκεψη της Αρχής Αδειών Αεροπορικών Μεταφορών, που θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 στο Υπουργείο.

Στο μεταξύ πανικός επικρατεί  μετά την ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας Cobalt για αναστολή των πτήσεων της, μετά από δύο χρόνια λειτουργίας.

Οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με την εταιρεία τα επόμενα 24ωρα αναζητούν πτήσεις, με τις τιμές των πτήσεων να έχουν εκτοξευθεί τόσο λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος, όσο και λόγω του κλείσιμου της εταιρείας.

“Οι επιβάτες των πτήσεων της 17ης βραδινής και 18ης Οκτωβρίου 2018, που δεν θα πραγματοποιηθούν, παρακαλούνται όπως εξασφαλίσουν οι ίδιοι εισιτήρια μονής διαδρομής σε οικονομική θέση για τον επαναπατρισμό τους και να κρατήσουν τα αποδεικτικά στοιχεία, για σκοπούς αποζημίωσής τους.  Οι υπόλοιποι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Cobaltair Ltd τις επόμενες (7) μέρες, θα πληροφορηθούν με νεότερες ανακοινώσεις για τον τρόπο επαναπατρισμού τους.”

Η εταιρεία μετέφερε καθημερινά περίπου 2,500 επιβάτες.