Υποσχέσεις για οικονομική ενίσχυση της Πάφου δίνει ο Σταύρος Μαλάς- Βολές κατά Αναστασιάδη

Σε επιχειρηματικά ανοίγματα προς την Άπω και Μέση Ανατολή προσβλέπει ο υποψήφιος για τις κυπριακές εκλογές Σταύρος Μαλάς όπως τόνισε σε ομιλία του στην Πάφο. Ο κ. Μαλάς υποστήριξε πως η Κύπρος έχει όλες τις προοπτικές να προσελκύσει πελάτες από την Ασία και τη μέση Ανατολή οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το νησί σαν οικονομική βάση για την επέκταση των οικονομικών τους δραστηριοτήτων.

Ο υποψήφιος πρόεδρος υποσχέθηκε στους επιχειρηματίες της περιοχής ότι, εάν εκλεγεί, θα στηρίξει και θα ενισχύσει την κατασκευαστική βιομηχανία καθώς «η Πάφος έχει πληγεί από μία άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, όμως τα μηνύματα είναι πολύ θετικά όσοναφορά την ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας αλλά και της κατασκευαστικής».

Αν καταφέρουμε συνέχισε, με πολύ γρήγορες διαδικασίες και πολλή αποφασιστικότητα στα επόμενα ένα με δύο χρόνια, μπορούμε να βγάλουμε την χώρα μας τουλάχιστον εκτός ύφεσης για να μπορούμε να διαχειριστούμε τις οποιεσδήποτε αρνητικές
επιπτώσεις από την Ευρωπαϊκή οικονομική ύφεση».

Είπε ακόμη πως το στοίχημα για την Κύπρο σε απόλυτους αριθμούς είναι πολύ μικρό για την ανάκαμψη της οικονομίας μας και πρόσθεσε, πως δεν θα πρέπει να μας δημιουργεί συνθήκες απογοήτευσης, η υπογραφή του μνημονίου.

«Σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο για την χώρα μας να μπούμε σε ένα μνημόνιο όμως σε αντίθεση με άλλες χώρες, εμείς μπορούμε να βγούμε από την οικονομική κρίση εάν δώσουμε ώθηση σε αυτούς τους τομείς αλλά και σε άλλους τομείς» υποστήριξε.

Στη συνέχεια ο κ. Μαλάς εξέφρασε κατηγορηματικά την πεποίθηση ότι το μνημόνιο δεν θα καθυστερήσει σε καμία περίπτωση την ανάπτυξη και πρόσθεσε, πως «το μνημόνιο αφορά την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και την ανατροφοδότηση του δημόσιου χρέους. Μόνο 1,5 % είναι ο επιπρόσθετος δανεισμός τον οποίο οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε έτσι ώστε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του κράτους και από εκεί και πέρα συνέχισε «μπορούμε να αυξήσουμε τα έσοδα του κράτους μέσω της ανάπτυξης».

Ο υποψήφιος πρόεδρος στράφηκε ωστόσο και κατά του πολιτικού του αντιπάλου Νίκου Αναστασιάδη τον οποίο «συμβούλεψε» να μην κρύβεται, λέγοντας πως σ΄ αυτή την δύσκολη στιγμή δεν συμπεριφέρθηκε υπεύθυνα.

Επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι αναμένει από τον κ. Αναστασιάδη να δημοσιοποιήσει την επιστολή την οποία «εκβιαστικά» έστειλε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα.

«Ο κάθε ένας από εμάς έχει επιδείξει σ αυτή την περίοδο το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα μας και αυτή του η επιχειρούμενη κίνηση πρόσθεσε , ήταν μια κίνηση για να οδηγήσει την οικονομία μας σε χειρότερα μονοπάτια. Όλοι μας κρινόμαστε από τις δύσκολες περιστάσεις και όχι από τις επικοινωνιακές ατάκες τις οποίες από καιρό εις καιρό τροφοδοτούμε το λαό» κατέληξε.