Υπονόμευση της αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών, καταγγέλλουν οι πιλότοι

Κάνουν λόγο για καθυστερήσεις και, συνεπώς, υπονόμευση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας, καθώς και σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ από τη μη έγκαιρη και αποφασιστική εφαρμογή του σχεδίου. Πρόκειται αναφέρουν για τη γνωστή «παρελκυστική πολιτικής των προηγούμενων ετών, που οδήγησε σε ναυάγιο τα τρία προηγούμενα σχέδια αναδιάρθρωσης της Εταιρείας».

Η συντεχνία των πιλότων ΠΑΣΥΠΙ, επιρρίπτει ευθύνες για αναποφασιστικότητα στη διοίκηση, η οποία δεν προχωρεί στην πρόνοια του σχεδίου για μείωση του πλεονάζοντος προσωπικού, το οποίο ανέρχεται στο 40% του συνόλου, παρεκκλίσεις στις εισηγήσεις της Air France Consulting όσον αφορά στην αντικατάσταση της Διεύθυνσης της Εταιρείας, λόγω της αποτυχίας της να εφαρμόσει τα τρία προηγούμενα σχέδια αναδιάρθρωσης. Επίσης, κάνει λόγο για ασυνέπεια στις δεσμεύσεις που αφορούν την αποξένωση των τμημάτων τροφοδοσίας, μηχανολογίας, φορτίων και κέντρου εξυπηρέτησης πελατών, με σκοπό να επέλθουν σημαντικές εξοικονομήσεις για την εταιρεία.

 «Η τυχόν συνέχιση της σημερινής νοοτροπίας των διοικούντων την Εταιρεία θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες ζημιές. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η συνέχιση της εργοδότησης των 407 πλεοναζόντων υπαλλήλων κοστίζει στην Εταιρεία επιπλέον 1,5 εκατ. ευρώ κάθε μήνα», λένε οι υπάλληλοι.