Υποκινούμενες χαρακτήρισε τις καταλήψεις ο Λοβέρδος

Mιλώντας στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας,ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι χεδιάζεται νομοσχέδιο,σύμφωνα με το οποίο θα δίνεται στις διοικήσεις των ΑΕΙ η δυνατότητα να ορίζουν οι ίδιοι τον αριθμό των εισακτέων σε συμφωνία με την ΑΔΙΠ.Τόνισε ότι στόχος είναι η ουσιαστική αυτοδιοίκηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, όπου η Πολιτεία πλέον «θα αξιολογεί και θα χρηματοδοτεί».

Σχετικά με τη εξωστρέφεια των ΑΕΙ ο κ. Λοβέρδος είπε ότι όποιο πανεπιστημιακό τμήμα καταθέσει πρόταση για δημιουργία προγραμμάτων που θα απευθύνονται σε ξένους φοιτητές και θα στηρίζει την ανάγκη διεθνοποίησης τους, θα πριμοδοτείται από το υπουργείο οικονομικά για την λειτουργία του.

Ανακοινώνουμε σύντομα δυο νέα τμήματα Τουρισμού ξενόγλωσσα που θα απευθύνονται σε αλλοδαπούς στην Κρήτη και τα Ιωάννινα» είπε.

Παράλληλα,καταδίκασε την παρέμβαση «κομματικής νεολαίας η οποία ενθαρρύνει και υποκινεί τους μαθητές να προβούν σε κινητοποιήσεις.Τόνισε επίσης την αποφασιστικότητα του υπουργείου να εφαρμόζει όσα προβλέπονται στο Προεδρικό Διάταγμα, προσθέτοντας ότι «καμία ώρα διδασκαλίας δεν θα χαθεί». «Δεν λέμε όχι στις κινητοποιήσεις, που είναι δικαίωμα αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την απώλεια διδακτικών ωρών», συμπλήρωσε, ενώ επανέλαβε πως το υπουργείο Παιδείας δεν είχε ανάμειξη στην παρέμβαση της εισαγγελίας σε ό,τι αφορά στις καταλήψεις.

Στο περιθώριο των εργασιών του ΕΣΥΠ, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τα περί σελίδας στο facebook που καλεί τους μαθητές σε καταλήψεις, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως επικοινώνησε για το θέμα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και με τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλη Σφακιανάκη, ζητώντας σχετικό έλεγχο. «Αν είναι μαθητική η σελίδα στο facebook έχει καλώς. Αν, όμως, είναι ένας άνθρωπος μίας άλλης ηλικίας που θέλει να καθορίσει την λειτουργία των σχολείων τότε υπάρχει πρόβλημα», δήλωσε