ΥΠΟΙΚ: Το προσωπικό των ΚΕΠ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη γρήγορη εξυπηρέτηση των πολιτών

Το Υπουργείο Οικονομικών σε γραπτή ανακοίνωση του δίνει απάντηση σε δημοσιεύματα για τον χρόνο αναμονής των πολιτών στα ΚΕΠ:

“Αναφορικά με δημοσιεύματα που παρουσιάζονται στον Τύπο σχετικά με το χρόνο αναμονής των πολιτών στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ), το Υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί να παραθέσει τα ακόλουθα:

Ο θεσμός των ΚΕΠ συστάθηκε με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχεται στους πολίτες. Η διεύρυνση του δικτύου των ΚΕΠ γίνεται με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών σε περισσότερα γεωγραφικά σημεία και η εφαρμογή πιστοποιημένου Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας με βάση το πρότυπο ISO 9001 διασφαλίζει ότι ο κάθε πολίτης έχει την ίδια εμπειρία εξυπηρέτησης, οποιοδήποτε ΚΕΠ και να επισκεφθεί. Το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού προωθεί κάθε απαιτούμενη ενέργεια για τη συνεχή βελτίωση του θεσμού των ΚΕΠ και οποιαδήποτε αναφορά σε αποικοδόμησή του δεν ευσταθεί.

Η αύξηση του χρόνου αναμονής που παρατηρείται τους καλοκαιρινούς μήνες οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι αυτοί αποτελούν περίοδο αιχμής για όλα τα ΚΕΠ. Κάθε χρόνο κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αυξάνεται η ζήτηση για έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων και αδειών οδήγησης λόγω θερινών διακοπών, καθώς και η ζήτηση εγγράφων για την ετοιμασία των φοιτητών για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, όπως έκδοση πιστοποιημένων αντιγράφων δελτίου ταυτότητας, έκδοση πιστοποιητικών μονίμου διαμονής, πιστοποίηση εγγράφων με τη σφραγίδα «APOSTILLE» για εγγραφή σε διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα, και άλλα.

Τα επίπεδα ικανοποίησης πολιτών, όπως κατέδειξε πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από τη Στατιστική Υπηρεσία το 2017, ξεπερνούν το 90%, το οποίο αποδεικνύεται και από τη συνεχή προσέλευση των πολιτών σε όλα τα ΚΕΠ για εξυπηρέτηση.

Τόσο η διοίκηση όσο και το προσωπικό των ΚΕΠ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση όλων των πολιτών και αντιμετώπιση όλων των καθυστερήσεων που τυχόν να προκύψουν”.