ΥΠΟΙΚ: Δεν βλέπουμε λόγο παράτασης της αναστολής των εκποιήσεων – Αντιδράσεις ΑΚΕΛ

Ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών ανέφερε ότι «δεν  υπάρχει λόγος για να υπάρχει περαιτέρω αναστολή των εκποιήσεων».

«Πρέπει να προστατεύσουμε τα δεδομένα στο τραπεζικό τομέα για να μην οδηγηθούμε σε ατραπούς» σημείωσε.

Είπε πως το κράτος δεν επικροτεί και δεν δικαιολογείται περαιτέρω αναστολή δόσεων. Σε σχέση με τις εξώσεις είπε πως θα υπάρξει συνεννόηση με το υπουργείο Δικαιοσύνης για επέκταση της ρύθμισης για τις εξώσεις ενοικιαστών μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αντιδράσεις ΑΚΕΛ

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου για τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών

Η κατάσταση στην οικονομία είναι δύσκολη εξαιτίας της πανδημίας.

Η κατάσταση στην κοινωνία, για μια μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Η κυβέρνηση επιβάλλεται να στηρίξει κατά προτεραιότητα τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και όλους όσοι έχουν πληγεί από την κατάσταση που διαμορφώθηκε από την πανδημία.

Στη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών, θέσαμε στον Υπουργό Οικονομικών αυτή την ανάγκη.

Επισημάναμε σειρά προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως είναι για παράδειγμα τα ενοίκια, η κατάσταση των εργαζομένων αλλά και των ΜμΕ που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού κ.α.

Θέσαμε το θέμα για παράταση της περιόδου αναστολής των εκποιήσεων. Η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών ήταν κατηγορηματική: «Δεν βλέπουμε λόγο παράτασης της αναστολής των εκποιήσεων».

Σημειώνουμε ότι ήδη οι τράπεζες έχουν ενεργοποιήσει τις διαδικασίες εκποιήσεων με τις εξπρές διαδικασίες που προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσε η κυβέρνηση.