ΥΠΟΙΚ για Συνεργατισμό: Η ιδιοκτησία πρέπει να επιστραφεί στους πολίτες

«Κλειστό» το θέμα του ελέγχου στον Συνεργατισμό
Ο Υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε και για το διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο στον Συνεργατισμό, μετά τη νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με την εξουσία του Γενικού Ελεγκτή, που υπερψηφίστηκε την Παρασκευή στη Βουλή και απάντησε ότι «ελπίζω αυτό το θέμα να θεωρείται κλειστό».

Σε ερώτηση, για τις αναφορές του κατά την ομιλία του στο κοινοβούλιο για τον κρατικό προϋπολογισμό περί επιστροφής του Συνεργατισμού στους πολίτες, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι μέτοχοι και ιδιοκτήτες θα πρέπει να είναι «οι πολίτες στους οποίους πραγματικά ανήκει και πρέπει να ανήκει ο Συνεργατισμός».

Στο κάτω-κάτω, συνέχισε, στο δικό τους όνομα είχε δοθεί η κρατική στήριξη και προς αυτούς πρέπει να επιστρέψει η ιδιοκτησία, για να διασφαλιστεί, μεταξύ άλλων, ότι ο Συνεργατισμός δεν θα μετατραπεί σε άλλο ένα ημικρατικό οργανισμό.

«Αυτό θα ήταν μια πολύ αρνητική εξέλιξη για το Συνεργατισμό και τις προοπτικές του», είπε, και πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση θέλει το Συνεργατισμό να λειτουργεί κατά τρόπο αποτελεσματικό και σύγχρονο. «Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί ενόσω υπάρχει ασφυκτικός έλεγχος από το κράτος», συμπλήρωσε, και είπε ότι η ιδιοκτησία πρέπει να επιστραφεί στους πολίτες.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ανέφερε, θα αναλάβουμε να επεξεργαστούμε και να συζητήσουμε διάφορες επιλογές, που δεν θα αποκλείουν ενδεχομένως ακόμη και τους συμπολίτες μας που έχουν υποστεί ζημιά από το κούρεμα. Σε ερώτηση, τέλος, αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα γι` αυτό, ο Υπουργός απάντησε αρνητικά.